Annonce
Randers

DF-forslag i skarp konkurrence: Flere har øjnet muligheden for at få fingre i umærkede omfartsvejkroner

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (th), medgiver, at DFs forslag om at bruge de overskydende millioner fra omfartsvejprojektet i Mariager på E45 omkring Randers er fornuftigt. Men det er der også andre indkomne forslag, der er, lyder det. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det er ikke en tosset idé at bruge de knap 300 millioner statskroner, som ikke længere skal bruges på en omfartsvej i Mariager, på E45 omkring Randers. Men det er ikke den eneste gode idé, der er i spil, fastslår Venstres transportordfører.
Annonce

Randers: De penge, man vælger ikke at bruge ved Mariager, kan med fordel bruges på en forberedelse af udvidelsen af motorvej E45 omkring Randers i stedet.

Sådan lyder meldingen nu fra Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

Forslaget bliver som udgangspunkt vel modtaget hos en af Kim Christiansens nærmeste samarbejdspartnere i den danske regering – Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Nu forhandler vi jo ikke trafikaftaler gennem pressen. Det er noget, vi gør i et lukket rum. Men jeg lytter selvfølgelig til, hvad Kim Christiansen foreslår omkring alternativ anvendelse af de her penge. Uden at have taget endelig stilling til det, synes jeg umiddelbart, at det lyder som et fornuftigt og seriøst forslag. Det er jo velkendt, at vi har brug for at øge kapaciteten omkring Randers, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Annonce

Flere alternative forslag

Men én ting er, at Kim Christiansen har foreslået at øremærke de cirka 275 millioner kroner til E45 ved Randers. Noget andet er, at det langt fra er givet, at det ender med at blive sådan.

Det skyldes, at det i de seneste uger er strømmet ind med alternative forslag til, hvordan man kan bruge de mange omfartsvejkroner.

- Der er kommet en bred vifte af forslag fra alle kroge af Danmark, som vi skal have taget stilling til. Blandt andet et forslag, der går på en jernbane mellem Padborg og Tinglev, så vi kan få lukket hullet dernede, siger Kristian Pihl Lorentzen med henvisning til, at jernbanestrækningen mellem de to byer er det eneste sted ned igennem Jylland, hvor man kun råder over et enkelt jernbanespor.

Herudover er der blandt andet også indkommet et forslag om at fremrykke tidspunktet for Hærvejsmotorvejen, der skal gå fra syd for Kolding og til nord for Hobro parallelt med E45.

Annonce

Må vente til efter påske

Det vides endnu ikke, hvornår de overskydende 275 millioner kan forventes at være øremærket til et konkret projekt. Men ifølge Kristian Pihl Lorentzen kommer det ikke til at ske før engang efter påske.

- Det er jo op til transportministeren at beslutte, hvornår han ønsker at tage en opfølgende forhandling. Men foreløbig har jeg ikke fået en indkaldelse til sådan et møde, siger Venstres transportordfører.

Annonce

Ikke nok til fuld udvidelse

De 275 millioner kroner, som forventes at blive til overs fra omfartsvejprojektet ved Mariager, er langt fra nok til at finansiere en udvidelse af motorvejen på hele stykket mellem Aarhus N og Randers N.

Men ifølge Kim Christiansen kan der laves mange tiltag, der forbedrer sikkerheden og trafikafviklingen.

Eksempelvis kan der laves et tilslutningsanlæg ved Randers N ved Hobrovej samt en udbygning mellem afkørsel 39 og 40 nord for Gudenå til tre+tre spor med parallelramper.

Og så kan man også overveje at se på støjafskærmning og samkørselsramper omkring byen, mener DF'eren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce