Annonce
Østjylland

DF-profil afviste overenskomst: Nu undlader 3F at konflikte mod ham

DF-profilen Kim Christiansen er tilsyneladende blevet en del af et politisk spil, hvor fagforbundet 3F forsøger at lægge pres på Dansk Folkeparti frem mod det kommende folketingsvalg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix

I juledagene kom Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen i modvind, da det kom frem, at han ikke har tegnet overenskomst for sine to medarbejdere på bodegaen A'Porta i Mariager. Nu oplyser 3F, at fagforbundet foretrækker politiske debatter på Christiansborg frem for konflikt i Mariager.

Annonce

Mariager: Siden nytår har 3F's lokalafdeling i Mariagerfjord Kommune forsøgt at overtale folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, Kim Christiansen, til at tegne en overenskomst for sine to medarbejderne på bodegaen A'Porta i Mariager.

Men Kim Christiansen har øjensynligt trods dialog holdt fast i sin tidligere afvisning af at indgå overenskomst med fagforbundet. Det fremgår i hvert fald af en pressemeddelelse, som 3F har udsendt.

I meddelelsen oplyser 3F, at man i sidste uge præsenterede DF-politikeren for en modeloverenskomst, som bruges inden for restaurationsområdet. Overenskomsten ligger meget tæt på den, der er indgået med brancheorganisationen Horesta, der er medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Men Kim Christiansen har endegyldigt afvist at acceptere det fremlagte overenskomstforslag, og derfor er forhandlingerne altså endt uden resultat.

Annonce

En del af et politisk spil

Selv om 3F i princippet har mulighed for at iværksætte en konflikt mod A'Porta og Kim Christiansen på grund af den manglende overenskomst, har fagforbundet foreløbig valgt at klappe hesten.

- I stedet ønsker 3F i den kommende tid og frem til et folketingsvalg at indlede nogle debatter om den danske model og arbejdsmarkedet. Herunder, ikke mindst, Dansk Folkepartis selvudråbte status som arbejderparti og hvordan de ønsker at blive vurderet af 3F'ere: På deres ord eller deres handlinger?, lyder det i pressemeddelelsen, hvori 3F desuden understreger, at man holder sig parat til at genoptage forhandlingerne med Kim Christiansen og A'Porta når som helst.

Annonce

- Der er ingen sag

Randers Amtsavis har i forbindelse med udsendelsen af 3F's pressemeddelelse været i kontakt med Kim Christiansen, som dog har en anden og anderledes tandløs forklaring på, hvorfor 3F har droppet at gøre mere i sagen.

- Der er jo ikke nogen sag. Jeg fortalte den lokale repræsentant fra 3F Mariager Fjord, at vi udelukkende driver A'Porta, mens vi forsøger at finde en ny forpagter til stedet. Vi har ikke nogen interesse i at binde en anden forretningsdrivende op på en aftale, som vedkommende måske slet ikke ønsker, og derfor giver det ikke mening for os at tegne en overenskomst. Den forklaring godtog repræsentanten, og så var det det, siger Kim Christiansen til Randers Amtsavis.

3F Mariager Fjord og 3F Privat Service, Hotel & Restauration har ikke flere kommentarer til den nu overståede forhandling med Kim Christiansen og A'Porta.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers FC For abonnenter

Randers FC rider på en sejrsbølge: En lille ting rumsterer alligevel i Thomasbergs baghoved

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce