Annonce
Østjylland

DF, V og KD kæmper til det sidste mod flytning af senge

Spørgsmålet om, hvorvidt genoptræningssengene for apopleksi-ramte fra Horsens og Randers skal samles her på Aarhus Universitetshospital bliver endelig besvaret onsdag, når regionsrådet holder møde. Foto: Jens Thaysen
Spørgsmålet om, hvorvidt ti genoptræningssenge i Horsens og Randers for apopleksi-ramte skal flyttes til og samles i Aarhus, er endnu ikke helt afgjort. Senest har regionens forretningsudvalg indstillet, at sengene flyttes, men tre partier stiller nu et ændringsforslag i Regionsrådet.
Annonce

Regionen: Vi har her i avisen efterhånden omtalt sagen en del gange. Men på regionsrådsmødet onsdag vil spørgsmålet om, hvorvidt man skal flytte i alt ti genoptræningssenge fra Horsens og Randers til Aarhus Universitetshospital, formentlig blive besvaret endegyldigt. Og meget tyder på, at rådet vedtager at flytte sengene.

19. november besluttede forretningsudvalget nemlig at indstille til regionsrådet, at sengene som foreslået af direktionen flyttes. Og i langt de fleste tilfælde ender rådet med at følge indstillingen fra forretningsudvalget.

Samlingen af sengepladserne for rehabilitering af patienter, som er blevet behandlet for en blodprop eller en blødning i hjernen, er led i en større plan for hele neurologi-området, og at et flertal i forretningsudvalget valgte at stemme for hele planen, har Anders Kühnau (S), der er formand for både forretningsudvalget og regionsrådet, tidligere begrundet i de faglige høringssvar, der er indkommet.

- Når selv ledelse og personale på de sygehuse, som skal afgive sengene, anbefaler, at de flyttes med den begrundelse, at det vil være klart det bedste for patienterne, så tager jeg gerne den ekstra udgift, det medfører, sagde Kühnau.

Han henviste her til, at beregninger har vist, at det vil være billigere at bevare sengene i Horsens og Randers.

Annonce

Nærhed til pårørende

Inden den endte i forretningsudvalget, har neurologi-planen været behandlet i såvel hospitalsudvalget som udvalget for nære sundhedstilbud, og begge steder har der været skepsis overfor specielt den del, der handler om at flytte de nævnte rehabiliteringssenge. Deres skepsis har blandt andet skyldtes, at såvel Randers og Horsens som Aarhus Universitetshospital i forbindelse med en sådan manøvre ville blive påført ekstra sparekrav på samlet 3,8 millioner kroner. I den aktuelle indstilling fra forretningsudvalget ligger dog, at de tre sygehuse holdes økonomisk skadefri.

Imidlertid er både Dansk Folkeparti, Venstre og Kristendemokraterne fortsat imod at flytte sengene fra Horsens og Randers, hvorfor de sammen har stillet et ændringsforslag , som regionsrådet skal tage stilling til onsdag.

De tre partier ønsker først og fremmest af hensyn til patienternes mulighed for på hjemhospitalerne at være tæt på pårørende at bevare sengene, hvor de er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Randers

Overhaling gik helt galt

Annonce