Annonce
Østjylland

DF vil forbyde kommunale tørklæder

Per Dalgaard har svært ved at se Dansk Folkeparti pege på en socialdemokratisk borgmester i Syddjurs. Det ligger ikke lige for, siger han. Pressefoto

Dansk Folkeparti vil forbyde en lang række kommunale medarbejdere at bære tørklæde i Syddjurs. Det står for det modsatte af danske værdier, mener spidskandidat Per Dalgaard

Annonce

SYDDJURS: Hvis man er skolelærer, pædagog eller hjemmehjælper i Syddjurs, skal det ikke være tilladt at bære tørklæde.

Sådan lyder det fra Per Dalgaard, Dansk Folkepartis spidskandidat ved byrådsvalget. Han ser tørklædet som et religiøst symbol, der er kvindeundertrykkende, og som på ingen måde rimer på danske værdier.

- Vi vil arbejde for, at kommunale frontmedarbejdere, der er i kontakt med borgere, ikke må bære tørklæde. Hvis du vil arbejde som skolelærer i Syddjurs eller ekspedere i borgerservice, skal du ikke bære tørklæde. Er du derimod ansat som rengøringsmedarbejder, kan du godt bære tørklæde, fordi der har du ikke den direkte borgerkontakt, siger Per Dalgaard.

Dansk Folkepartis to byrådsmedlemmer i Syddjurs stillede et tilsvarende tørklæde-forslag i foråret, og dengang blev det afvist af alle øvrige politikere i byrådet. Den massive modstand har ikke fået Dansk Folkeparti til at parkere forslaget i mølposen.

- Nej, det har vi bestemt ikke. Jeg håber, at vi kan få de andre politikere til at erkende nødvendigheden af forslaget, fordi vi er nødt til at gøre noget, siger han.

En anden mærkesag for Dansk Folkeparti er de ældre. Danske ældre, understreger Per Dalgaard.

- Vi skal give de ældre en anstændig tredje alder. De har opbygget det samfund, vi har i dag, og det skal vi sige tak for og anerkende ved at give dem ordentlige og værdige rammer, siger han.

Vi vil arbejde for, at kommunale frontmedarbejdere, der er i kontakt med borgere, ikke må bære tørklæde.

[i]Per Dalgaard (DF), spidskandidat, Syddjurs[/i]

FAKTA: Tre skarpe

Hvilken sag bliver den vigtigste i næste valgperiode?- En af de vigtigste politikker i næste valgperiode vil være en værdig ældrepolitik, hvor de ældre danske borgere, som har opbygget dette pragtfulde samfund, nu får udbytte af den store indsats, de har ydet.

Hvem peger du på som borgmester i næste valgperiode?

- Det kan ikke fastslås for nuværende.

Hvem vil du stemme på, hvis du ikke kan stemme på en fra dit eget parti?

- Det bliver uden tvivl en borgerlig kandidat.

Annonce

Langt fra flirteri til ægteskab

På Christiansborg har partilederne i Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet åbenlyst flirtet de seneste måneder. De har givet udtryk for, at de to partier nogle steder kan gå sammen på kommunalt plan efter valget.

Det sker næppe i Syddjurs, vurderer Per Dalgaard. Han har svært ved at se Dansk Folkeparti levere de afgørende mandater bag Ole Bollesen som borgmester.

- Det vil være et stort skridt at pege på en socialdemokratisk borgmester, siger Per Dalgaard og uddyber:

- Det er et step, som man skal tage dybe indåndinger for at tage. Det ligger ikke lige for.

Per Dalgaard har mange års politisk erfaring. Både som byrådsmedlem, udvalgsformand og folketingsmedlem. Han oplever, at det politiske arbejde er blevet mere tidskrævende.

- Det er blevet mere omfattende og kompliceret, siger Per Dalgaard, der i snit bruger mindst 20 timer om ugen på det politiske.

Han er klar til endnu en valgperiode, selv om der næste gang er 74 lys i lagkagen.

- Jeg synes, politik er spændende og sjovt. Jeg møder en masse rare mennesker, og jeg kan være med til at præge tingene i den retning, jeg ønsker, siger Dansk Folkepartis spidskandidat.

FAKTA: Blå Bog

Per Dalgaard, spidskandidat for Dansk Folkeparti i Syddjurs, 73 år, bor i RyomgårdUdvalgsformand, byrådsmedlem og tidligere medlem af Folketinget

Per Dalgaard er desuden næstformand for Reno Djurs, medlem af bestyrelsen i Den Vestdanske Filmpulje og medlem af KLs repræsentantskab

Samboende med Annette Buur, der er overlærer på Hornslet Skole. Parret har to børn, og Per Dalgaard har to børn fra et tidligere ægteskab

FAKTA: Dansk Folkepartis byrådskandidater

Per Dalgaard

Laila Sortland

Ebba Grethe Møgelvang Laursen

Pierre Francois Wisborg

Michael Mikkelsen

FAKTA: Valgets spidser

Frem til byrådsvalget tager vi en snak med spidskandidaterne i Syddjurs. I dag lægger vi ud med Dansk Folkepartis Per Dalgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland For abonnenter

Corona-eksperten: Sådan kan vaccinen komme til at ændre din hverdag

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Randers For abonnenter

Dilemma: Politikere står langt fra hinanden i ulykkelig sag i Assentoft - bygherren vil gøre alt for at finde en god løsning

Annonce