Annonce
Debat

Dialog om nærhospitaler i Region Midtjylland

Læserbrev: Regeringens udspil med op til 20 nærhospitaler er del i udviklingen af det nære sundhedsvæsen. De skal være borgerens indgang til sundhedsvæsenet og være med til at sikre let og lige adgang til bedre sundhed for alle regionens borgere.

Regeringen har foreslået placeringen af 13 nærhospitaler, de 3 i Region Midtjylland, i Skive, Grenaa og Tarm. Placeringen er ud fra en overordnet vurdering af bl.a. befolkningsgrundlag, afstand til akutsygehuse og sygdomsbilledet i områderne.

Forventningerne til nye nærhospitaler er mange og forskellige. De skal løse opgaver på borgernes præmisser, så de ikke behøver køre langt til hospitalet, hvis noget kan klares lokalt.

Annonce

En pulje på 4 mia. forventes at blive slået op i andet halvår af 2022. Det er kommuner og regioner, der søger midlerne sammen. De er til bygninger, materiel og IT-investeringer.

Inden der skal søges, vil vi modtage en nærmere beskrivelse af, hvilke funktioner og patientgrupper regeringen lægger op til skal behandles i nærhospitalerne.

Med hensyn til de resterende syv nævnes det, at flere nærhospitaler kan forventes at blive etableret ved tilpasning af eksisterende tværsektorielle sundhedshuse.

For at være på forkant skal vi have afdækket potentialer og muligheder, først for de tre konkret foreslåede i Skive, Grenaa og Tarm og dernæst med øje for evt. resterende der kan komme i spil. Det skal ske i dialog med kommuner, patientorganisationer, faglige miljøer og praksissektoren.

Regionsrådet besluttede derfor på møde den 27. april, at kommunerne Skive, Norddjurs og Ringkøbing-Skjern indledningsvis inviteres til en dialog på administrativt niveau, efterfulgt af en dialog med alle 19 kommuner, i regi af sundhedsklyngerne, for at afdække muligheder og potentialer.

I beslutningen indgår, at der i dialogen kan inddrages evt. andre muligheder for at styrke det nære sundhedsvæsen. Vi skal tænke nyt og vi skal gøre det sammen, hvis vi skal gøre en forskel i det nære sundhedsvæsen.

Relevante fagudvalg vil i juni få en indledende status på afdækningen herunder på Sundhedsstyrelsens arbejde med at definere etableringsgrundlaget.

Jeg ser frem til, vi tager hul på dialogen og ikke mindst til den forskel de nære sundhedstilbud generelt kan gøre til gavn for borgerne i regionen som helhed og de udsatte områder og borgere i særdeleshed.

Vi skal tænke nyt og vi skal gøre det sammen, hvis vi skal gøre en forskel i det nære sundhedsvæsen.


Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce