Annonce
Norddjurs

Dialogmøder skal give input til udviklingen i kystbyerne

Udbyhøj er en af de kystbyer, som kommunens folk planlægger at besøge for at høre om borgerens idéer til fremtidens udvikling. Foto: Randers Kommune
Forvaltningen i Norddjurs Kommune vil på tur rundt til kystbyerne for at høre borgernes bud på, hvordan fremtiden skal se ud i deres område.
Annonce

Norddjurs: I løbet af efteråret vil borgerne i kystbyerne Udbyhøj, Store Sjørup, Fjellerup, Bønnerup og Gjerrild  blive inviteret til dialogmøder med folk fra kommunen, hvor de får mulighed for at svare på en række spørgsmål og dilemmaer omkring livet i deres by og omkring den fremtidige udvikling i området.

Det er i hvert fald forvaltningens oplæg til politikerne på Kultur - og Fritidsudvalgets møde 10. august.

I april vedtog kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommunes plan- og udviklingsstrategi, der danner rammen for, hvordan Norddjurs skal udvikle sig i fremtiden, så kommunen er et attraktivt sted at bo, besøge og drive virksomhed.

I plan- og udviklingsstrategien er de centrale elementer bybåndet, som er motor for udvikling i bosætning og erhverv, og kystbåndet, som er porten til oplevelser.

Annonce

Dialogmøder som i Auning

Baggrunden for formen på besøgsrunden er de gode erfaringer, som Norddjurs Kommune har fået i forbindelse med helhedsplanen for Auning.

Her fik man ved et arrangement på nogle timer flere hundrede borgere i tale omkring, hvad der er godt ved at bo i byen, samt hvordan byen selv kan medvirke til at skabe en positiv udvikling.

- Vi gentager formen, som vi afprøvede i Auning, for det havde vi en rigtig god oplevelse med, siger Trine Grejsen, der er chef for kultur, fritid, turisme og biblioteker.


Vi vil gerne høre, hvad der er af styrker, men også af udfordringer de forskellige steder, så vi får det nuanceret. Hvad kan der bygges videre på, også på græsrodsniveau.

Trine Grejsen, chef for kultur, fritid, turisme og biblioteker i Norddjurs Kommune


Dialogen bliver dilemmabaseret, hvilket betyder, at borgerne skal tage stilling til en række dilemmaer, som eksempelvis fred og ro kontra turister, uberørt natur kontra fritidsaktiviteter og hverdagsliv kontra events og arrangementer.

I oplægget understreges det, at borgerne ikke skal forvente, at de kan komme med en "ønskeliste" til møderne, som Norddjurs Kommune efterfølgende tager med tilbage, men at det er dialogmøder, som skal være med til at kortlægge, hvordan landsbyernes fremtid kan se ud ud fra borgernes egne ønsker.

- Vi vil gerne høre, hvad der er af styrker, men også af udfordringer de forskellige steder, så vi får det nuanceret. Hvad kan der bygges videre på, også på græsrodsniveau, siger Trine Grejsen.

Der er endnu ikke sat faste datoer på møderne, men de forventes at blive gennemført i løbet af efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce