Annonce
Randers

Diamantbryllup: Inge og Jens Anker Laursen, Auning

Inge og Jens Anker Laursen. Foto: Dorte Holdensen
Annonce

Fredag 27. november kan Inge og Jens Anker Laursen, Klibovænget i Auning, fejre deres diamantbryllup.

Da parret for 60 år siden blev gift, bosatte de sig i Jens Ankers barndomshjem, på gården i Grund, som landmand og landmandskone.

Da datteren Ghita kom til i december 1961 og Lene i september 1963, var der tale om et rigtigt familiekollektiv med fire generationer, idet Jens Ankers mor og hendes far også boede på gården.

I midten af 60’erne skete der store ændringer på det danske arbejdsmarked. Kvinderne kom generelt på arbejdsmarkedet, og antallet af fuldtidsbeskæftigede ved landbruget faldt drastisk. Inge og Jens Anker var en del af den udvikling. Inge fik en kort periode arbejde på en systue i Allingåbro, siden kom hun til Ørsted Sygehus som sygehjælper og efter nedlukningen til modtagelsen på Randers Centralsygehus.

Jens Anker kom til at køre skolebørn for Poul Åges Busser, og efterfølgende fik han ansættelse hos Friss Busser i Hornslet og kørte i 38 år linje 119 mellem Ørsted og Århus. Samtidig passede de landbrug, hus og hjem og en stor parklignende have. - Og Jens Anker havde tid til tillidshverv som både brandfoged og menighedsrådsmedlem, heraf en hel del år som menighedsrådsformand i Fausing.

Inge og Jens Anker har altid haft et åbent sind og været med på tidens trend - og da pigerne blev 17 og 19 år, ville de bestemt ikke være gamle og kedelige, de ville omgive sig med ungdom og liv - og en ny epoke begyndte, da sønnen Christian i december 1980 blev født. Inge og Jens Anker blev tidens moderne småbørnsfamilie, der hentede og bragte i dagplejen, for farmor, som passede døtrene, var efterhånden blevet for gammel til at passe den lille dreng hele dagen. Arbejdet i menighedsrådet blev lagt på hylden, og nu gjaldt det pludselig skolebestyrelsesarbejdet og fodboldtræningen med sønnen.

Inge og Jens Anker, der i dag er 81 og 83 år, er gået på pension for flere år siden men har indtil for fire år siden drevet gården i Grund, hvorefter de flyttede til Klibovænget i Auning. De har den store glæde, at gården er overtaget af sønnen, og at alle tre børn med ægtefæller er bosat i Grund. Familien tæller i øvrigt seks børnebørn i alderen 3 – 33 år samt fire oldebørn.

Så der er nok at få tiden til at gå med, når der også er mange venner og mange interesser: sangkor, motion, krolf, studiekreds med videre. Desuden har Inge og Jens Anker altid haft et meget gæstfrit hjem, hvor mange gennem tiden har nydt Inges gode og velsmagende mad.

Dagen fejres på grund af corona i beskedent omfang - ellers skulle der have været stor fest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce