Annonce
Kultur

Digital JazzBio for hele familien: Et kreativt og musikalsk indslag til hjemmeskolingen

Aarhus Jazz Orchestra spiller op til en ny serie, som skal lære børn og voksne om jazzmusik. Serien kan ses online fra fredag 3. april. Foto: Axel Schütt
De virtuelle døre slås i weekenden op til JazzBiografen, hvor børn og voksne kan lære om jazz, musikinstrumenter og sjove tegneteknikker.

AARHUS: Kulturinstitutioner lukker, koncerter og arrangementer aflyses, og det ser i det hele taget ikke alt for lyst ud for kulturscenen.

Det har man forsøgt at finde en løsning på hos Aarhus Jazz Orchestra.

Her inviterer man fra fredag 3. april og syv dage frem til JazzBio, hvor børn og voksen sammen med Bi Bob the Bee kan lære om jazz, tegneteknikker og musikinstrumenter.

Komponist og musiker Nikolai Bøgelund, musikere fra Aarhus Jazz Orchestra og tegner og fortæller Carl Quist-Møller står bag serien, hvor man følger bien Bob i et jazzunivers med andre bier og fluer, mens han forelsker sig i prinsessen Bibi og ivrigt forsøger at lære at danse til musik spillet af Aarhus Jazz Orchestra.

- I dette finurlige univers kan børn i alle aldre synge sange med jazzorkestret, lære at tegne flip-flop tegninger med Carl Quist-Møller og få et indblik i, hvordan det er at spille i et bigband, når musikere fra Aarhus Jazz Orchestra fortæller om deres mange forskellige instrumenter, fortæller Aarhus Jazz Orchestra i en pressemeddelelse.

Annonce
Carl Quist-Møller, der i mange år har arbejdet med børneformidling og -fjernsyn, står bag illustrationerne i serien. Illustration: Carl Quist-Møller

Underholdene og lærerig på samme tid

Håbet er, at børn og voksne kan lære endnu mere om musik og jazz.

- Med jazzbiografen håber vi at kunne bidrage med et kreativt og musikalsk indslag til hjemmeskolingen hos de mange børn, der i denne tid er hjemme. Serien er tilrettelagt på en måde, der både er underholdende og lærerig, og så er den propfyldt med velswingende jazz og fede tegninger, siger Anders Ørbæk, kunstnerisk ansvarlig for Aarhus Jazz Orchestra.

Der udgives et nyt afsnit hver dag fra fredag.

Afsnittene kan ses på www.jazzbio.dk/.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce