Annonce
Østjylland

Ny app: Nu skal det være lettere for bedste at kommunikere med børnebørnene

Tre århusianske iværksættere står bag appen Flink, der er et kommunikationsværktøj, udtænkt til ældre, der måske har svært ved nymoderne teknologi. Værktøjet er bygget simpelt op og gør det nemt at sende beskeder, billeder og små videoklip til hinanden. Foto: Flink
Tre århusianske iværksættere står bag en ny app, der skal gøre det lettere for ældre at holde kontakten til venner og familie.

AARHUS: Mange ældre oplever at blive koblet af når det kommer til moderne kommunikationsformer som Facebook Messenger og WhatsApp, fordi de har et hav af funktioner og kan være vanskelige at bruge.

Som følge heraf er der flere ældre, der oplever, at kontakten til venner og familie er svær at holde. Det skal en ny app nu lave om på.

I app'en, der hedder Flink, er alle unødvendige funktioner skrællet af, fortæller de tre århusianske iværksættere Jonas Ulleberg Jussila, Kristian Rossen Kristensen og Henrik Møller Kristensen, der har udviklet Flink.

- Samtidig er den enormt nem at bruge, fortæller de.

Der er mulighed for at man selv kan skræddersy app'en, så den passer til ens teknologiske evner. Det er eksempelvis muligt at starte med én knap til at sende talebeskeder, og så senere tilføje knapper, der gør det muligt at sende billeder og video.

- Med Flink kan man nemt dele små hverdagsøjeblikke med sine bedsteforældre, siger Henrik Møller Kristensen.

Annonce
Henrik Møller Kristensen (t.v.), Jonas Ulleberg Jussila og Kristian Rossen Kristensen står bag appen Flink. - Vi oplevede selv, at vi var for dårlige til at skrive og snakke med vores bedsteforældre, siger de. Foto: Flink

Gratis app

Jonas Ulleberg Jussila, Kristian Rossen Kristensen og Henrik Møller Kristensen har trukket på personlige erfaringer, da de skulle udvikle Flink:

- Alt for mange unge mennesker, os selv inklusiv, er for lidt i kontakt med deres bedsteforældre, siger Henrik Møller Kristensen.

- Vores interviews viser, at mange unge oplever telefonsamtaler og besøg som langtrukne og besværlige, mens mange ældre er udelukket fra kontakt via digitale kanaler, fordi de har svært ved teknologien, fortæller Henrik Møller Kristensen. Deres egne resultater bakkes op af undersøgelser fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og konsulentvirksomheden Marselisborg, der peger på, at én ud af fem danske ældre højst har kontakt til familie og venner en til to gange om måneden.

- Vores håb er at kunne gøre digitale fællesskaber tilgængelige for alle ældre, uanset deres teknologiniveau, og på den måde bidrage til, at flere ældre får et bedre socialt liv. Men alle familiemedlemmerne vil få glæde og gavn af mere kontakt på tværs af generationerne, fortæller Henrik Møller Kristensen.

App'en, der er gratis, kan hentes i App Store og Google Play.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tidligere Visit Randers-ansat bliver vigtig brik i ny turisme-satsning

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];