Annoncørbetalt indhold

Din guide til køb af brugt scooter online

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der kan være mange penge at spare, når du køber brugte ting på nettet. Derudover er det nemt, og hvis du er heldig, bor sælgeren tæt på din egen bopæl. Denne artikel sætter fokus på, hvad du skal være opmærksom på, når du som privatperson vælger at købe en brugt scooter online.

Hvis du vil undgå at købe katten i sækken, når du køber en brugt scooter, kræver det en del forberedelse.

Annonce

Overvej dit budget

Der er stor forskel på, hvad en scooter koster afhængigt af f.eks. brand og størrelse. Derfor er det en god idé at gøre op med dig selv, hvor mange penge du er villig til at bruge på scooteren. Derudover bør du lægge et beløb til side til eventuelle reparationer. For afhængigt at scooterens alder og antal kørte kilometer kan brugte scootere ofte være tilbøjelige til mekaniske svigt og trænge til at blive repareret. Og glem endelig ikke, at det også koster noget at forsikre din scooter.

Overvej dine krav til scooteren

Når du har fastsat dit budget, kan du begynde at holde det op imod, hvad du ønsker i en scooter: Hvad kan du få for dine penge, og hvad vil du prioritere? Er det f.eks. vigtigst for dig at få en scooter fra et populært brand, eller vil du hellere have en, der ikke har kørt så mange kilometer endnu?

Søg efter en brugt scooter online

Nu er det blevet tid til at søge efter din (nye) brugte scooter på nettet. Der findes mange forskellige platforme, hvor private sætter deres brugte scootere til salg.

Når du kigger salgsannoncerne igennem, er der nogle ting, du kan være opmærksom på:

·        Scooterens alder

·        Antal kørte kilometer

·        Prisen: Hvis prisen lyder for god til at være sand, så er det nok fordi, den er. Sammenlign derfor prisen med andre salgsannoncer for samme model eller en tilsvarende.

·        Virker sælgeren troværdig? Slå evt. personen op på Facebook.

Husk at tjekke stelnummeret

Når du har fundet en scooter, som du gerne vil ud at se på, så tjek altid stelnummeret, og sørg for, at der ikke er forsøgt at ændre eller skjule det oprindelige stelnummer. I forlængelse heraf er det selvfølgelig vigtigt at undersøge, om scooteren er meldt stjålet. Det kan du f.eks. gøre på Tjekbil.dk. Derudover skal du sikre dig, at stelnummereret stemmer overens med modellen og årgangen på scooteren. Endelig skal køberen kunne fremvise bevis på, at han ejer scooteren.

Undersøg hvilken stand, scooteren er i

For at tjekke hvilken stand scooteren er i, er der nogle ting, du kan kigge efter:

·        Starter motoren nemt? I den forbindelse er det en god idé at tjekke temperaturen på udstødningen, inden du tænder motoren. Hvis den er varm, kan det indikere, at sælger har haft startet motoren, før du kom, så den er lettere at starte. Hvis dette er tilfældet, bør du overveje, om sælger forsøger at skjule noget. Sørg også for, der ikke kommer mislyde fra motoren.

·        Er der rust? Hvorvidt der er rust på scooteren eller ej, kan give et praj om, hvor velholdt den er.

·        Er scooteren tunet? Hvis det er tilfældet, skal du spørge mere ind til det for at finde ud af hvilken slags tun, hvor længe den har kørt med tun, og om der har været problemer i den forbindelse.

·        Hvordan ser skjoldene ud? Eventuelle ridser og brud på skjoldene kan give en indikation på, hvor velholdt scooteren er, og om den har været ude for uheld. Dette kan desuden bruges til at forhandle prisen ned.

·        Tjek lygterne: Fungerer scooterens ledningsnet, så den har alle lovpligtige lys?

·        Tag en prøvekørsel: Hvis alt ser fint ud på scooteren, er det naturligvis tid til en prøvekørsel. Sørg for, at scooteren kører, som den skal.

Lav en slutseddel ved køb

Hvis du beslutter dig for at købe en brugt scooter, er det en rigtig god idé at lave en slutseddel mellem dig og sælger. Slutsedlen skal indeholde følgende information: Købers og sælgers fulde navne og adresser, information om scooteren (stelnummer, farve, model, årgang, antal kørte kilometer, evt. motornummer), salgspris samt dato og underskrift fra begge parter. Du kan finde forskellige skabeloner online til fri afbenyttelse.

Til sidst er det vigtigt at nævne, at du altid skal sørge for at omregistrere din (nye) scooter og tegne en forsikring.

Held og lykke i søgningen efter din (nye) brugte scooter.

Denne artikel indeholder sponsoeret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.