Annonce
Randers

Direktør for Børn og Skole: Vi vil ikke jagte folk, der ikke bruger mundbind

Personale i en daginstitution vil gerne opfordre forældre til at bruge mundbind ansigt til ansigt, men har fået nej fra deres områdeleder. Foto: Jacob Schultz
Randrusianske pædagoger har fået nej af deres områdeleder til at opfordre forældre til at huske mundbindet. Direkte for Børn og Skole i Randers Kommune, Michael Maaløe, afviser, at der findes en generel instruks om, at de ikke må, men det skal foregå som en venlig henstilling.
Annonce

Randers: "Vi opfordrer til, at du afleverer dit barn udendørs og anvender mundbind indendørs".

Sådan lyder meldingen på Randers Kommunes hjemmeside henvendt til forældre med børn i de lokale daginsitutioner, men ifølge en anynom henvendelse fra en læser følger mange forældre ikke opfordringen og udsætter dermed de ansatte for smittefare.

Læseren fortæller, at de ansatte i hans hustrus daginstitution internt har talt om, det var muligt at lave nogle regler, der giver de ansatte mulighed for direkte at opfordre forældrene til at huske masken, men den lokale områdeleder har meldt ud, at man ikke skal foretage sig noget lokalt.

- Når man ser pressemøder fra Sundhedsministeriet eller Statsministeriet, så får man jo opfattelsen af, at man er beskyttet så godt, man kan, ude i daginstitutionerne. Det er vigtigt, at de bliver holdt åbne, men hvis de bliver holdt åbne, er det vigtigt at sørge for at beskytte personalet. Alle har interesse i at få lagt den epidemi ned. Der er jo ikke en forælder, der vil tage det ilde op, at de bliver bedt om at bruge mundbind, lyder det i henvendelsen til avisen.

Annonce

Ingen generel instruks

Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole i Randers Kommune, fortæller, at man fra kommunal side ikke har tænkt sig at jagte rundt efter folk, der ikke bærer mundbind. Samtidig gør han opmærksom på, at der ikke findes nogen generel instruks om, at de ansatte ikke må opfordre forældre til brug af mundbind.


Hvis vi kunne se, at der er mange, der bliver smittet nede i børnehaven, så ville vi blive noget mere insisterende og tydelige, men det er der ikke.

Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole


- Men det skal være venlige henstillinger, fordi vi holder fast i, når vi tæller, hvor mange der er blevet smittet i børnehaven, så er der stort set ikke nogen, siger Michael Maaløe.

- Man bliver ikke syg af at gå i børnehave, hverken som medarbejder eller barn. Derfor er det venlige henstillinger, vi giver forældrene. Hvis vi kunne se, at der er mange, der bliver smittet nede i børnehaven, så ville vi blive noget mere insisterende og tydelige, men det er der ikke.

Annonce

Ordentligt og fornuftigt

Hvad nu hvis personalet oplever, det er et stort problem, de ikke kan løse, at mange ikke bruger mundbind?

- Det har vi ikke eksempler på. Så ville vi lave en venlig henstilling til forældrene igen. Det er svært som forældre at vide, at kommunen ikke har den her opfordring. Det er jo alle vegne, du skal bruge mundbind. Jeg tvivler på, at det er manglende viden. Så kan det være glemsomhed. Det kan være, at det i dag er vigtigt for det lille barn at se, om mor er glad eller ked af det. Det kan være, at mor er fritaget, fordi hun har astma. Der kan være masser af gode forklaringer. Vores forældre opfører sig altså ordentligt og fornuftigt, siger Michael Maaløe.

- Jeg forstår godt, at der er nogle, der bliver bekymret, og at nogles mænd også bliver bekymret. Men vi har ikke store problemer med det.

Annonce

Visir, men ikke mundbind

Nogle daginstitutioner i Randers Kommune har valgt at sætte skilte op med opfordring til brug af mundbind, men fra centralt hold er der ikke sendt opfordringer ud per skrift. Randers Kommune har ifølge Michael Maaløe i stedet henvendt sig direkte til forældrene via Tabulex, som er det fælles kommunikationsssystem, der bliver brugt på området for 0-6 årige.

Personalet i de kommunale dagtilbud må godt bruge visir, men ikke mundbind. Grunden er, at mundbindet har den ulempe, at det reducerer det lille barns mulighed for at aflæse de voksnes udtryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Annonce