Annonce
Erhverv

Direktør i Randers Handsker: - Ledelse handler ikke om dig selv

For Rina Hansen har det været noget af en omvæltning at starte som chef i den over 200 år gamle handskevirksomhed i Randers. Foto: Casper Dalhoff/Scanpix
41-årige Rina Hansen blev moden i en tidlig alder, da hun som ung rejste ud uden sikkerhedsnet. Det har lært hende at tage ansvar, ikke bare for sig selv, men også for andre. Evner, der kommer hende til gavn som leder. Men i sit seneste job som direktør for Randers Handsker er hun alligevel kommet på prøve.

Randers: Erhverv+ har sat 41-årige Rina Hansen, direktør i Randers Handsker, i stævne for at høre hende om, hvilke udfordringer og overraskelser, som hun har mødt på sin vej mod toppen.

I mange år arbejdede Rina Hansen i modeindustrien i London, men i 2008 lokkede hendes nuværende mand hende til Danmark efter året forinden at have sendt hende en artikel om Randers Handskefabrik, der ledte efter en arvtager. Først flere år senere lykkedes det dog Rina Hansen at overbevise den tidligere ejer om, at hun var den rette arvtager af virksomheden. Pressefoto

Hvornår fik du dit første lederjob?

I 2003 fik jeg som 24-årig tilbudt et job som salgsleder for Anne Klein i London gennem et headhunting firma.

Dengang arbejdede jeg fuld tid i modebranchen, blandt andet for Burberry, så jeg havde erfaring med luxurybrands. Og for at få den bacheloruddannelse, jeg gerne ville have, skulle man have et management-roll, så derfor tog jeg jobbet.

Uddannelsen foregik om aftenen og i weekenderne, og det var virkelig spændende, for alle, der tog uddannelsen, havde selv en ledelsesrolle, så jeg sparrede en del med dem. Det var tidligt at få en lederstilling, men jeg har altid arbejdet fuldtid, sat arbejdet først og studeret i min fritid. Det gjorde jeg også under min bachelor, min mastergrad og min erhvervs-ph.d.

Det at tage ansvar har altid været naturligt for mig, så at få titlen leder var ikke noget, jeg tænkte over, gjorde en stor forskel. Ligegyldigt om du har mandatet eller ej, gælder det jo om at få alle med på holdet.

Som ung tog jeg direkte fra Teko i Aarhus til Australien for at finde et job i modebranchen. Jeg skulle bare ikke til Herning, men ville hellere ud i den store verden for at finde en virksomhed at arbejde for, der talte engelsk, havde luxurybrands og producerede deres varer i huset.

Da mit arbejdsvisa udløb efter seks måneder, tog jeg ikke hjem, men til USA, hvor jeg fik arbejde for en designer. Og da mit visum efter seks måneder igen udløb, tog jeg videre til London, hvor jeg endte med at blive i 10 år.

At være så langt fra familie og netværk i ung alder var virkelig en lærerig oplevelse. Jeg skulle for eksempel lære at klare mig selv uden understøttelse, når jeg mister mit job. Så jeg har haft alverdens mærkelige jobs imellem jobs for at kunne betale mine regninger.

For at nævne nogle få har jeg været model, jeg har været ansvarlig for en guldgravermesse, og jeg kørt folk rundt til testdrives for at tjene penge frem til det næste job. Men jeg gjorde det, fordi det var det, det krævede for, at jeg kunne få lov til at arbejde med det, jeg elsker; nemlig premium-brands med bæredygtige produkter og godt håndværk.

Annonce

Hvornår landede du dit nuværende job?

Jeg begyndte at bruge tid i firmaet allerede i august 2018, hvor jeg delte min tid op mellem Randers Handsker og Brandheroes, som jeg har sammen med min mand Thomas Bro Hansen. Men det juridiske ejerskifte faldt først på plads februar 2019.

I dag ejer vi begge virksomheder sammen, men hvor han står for den daglige drift i Brandheroes, står jeg for den daglige drift i Randers Handsker.

Det er væsentligt anderledes at være i et så lille firma. For som direktør står du for alle firmaets ansvarsområder – også områder jeg ikke anede fandtes.

Man siger, at selvstændige har 1000 opgaver på en dag, og det er virkelig sandt. Så jeg har på kort tid skulle lære mig selv at tænke meget mere holistisk. Det er virkelig noget andet at sidde i stolen i lille firma og have alle rollerne selv. Der er ingen økonomidirektør, ingen marketingdirektør, ingen logistikchef. Så der er mange ting at tage stilling til.

Som leder har der også været meget nyt at lære. Jeg er vant til, at ethvert team, som jeg er trådt ind i, har krævet en unik ledelsestilgang på grund af de mennesker, der er på arbejdspladsen i forvejen.

I Hummel startede jeg et team op fra nul, så der handlede det meget om at gå forrest og lede ved at være et eksempel for andre for at få alle med. Da først jeg havde klædt medarbejderne på med hver deres ekspertise, så jeg ikke skulle sidde med det hele selv, handlede jobbet mest af alt om at bane forhindringer af vejen for medarbejderne og opfylde deres ønsker, så vi sammen kunne nå de mål, vi havde sat.

I Randers Handsker har det været meget anderledes at træde ind. Da jeg kom den første dag, sad der tre damer, der alle havde arbejdet der i mindst 100 år uden digitale hjælpemidler. Og jeg trådte ikke ind som ejer eller som leder til at starte med, men blot med interessetimer uden løn.

Så jeg erklærede mig selv som praktikant og krævede bestemt ikke, at de skulle følge mig, men lod det omvendt være mig, der skulle følge dem. Heldigvis blev jeg taget godt imod og accepteret.

Da jeg trådte ind som deres chef handlede det om at stille og roligt ændre deres mindset mod den virkelighed, vi er i nu. De havde for eksempel aldrig haft hverken personalemøde eller MUS-samtaler, så det besluttede jeg mig hurtigt for at vente med at introducere.

Det var først, da de selv foreslog et møde, at jeg klappede i hænderne, købte morgenbrød og fortalte dem om den strategi og de visioner og planer, jeg har med firmaet. Jeg tror seriøst, at det vil tage to til tre år, før jeg kommer tilbage til den ledelsesstil, jeg er vant til.

For Rina Hansen er en af de største udfordringer ved Randers Handsker at bringe virksomheden ind i den digitale tidsalder. Men det er samtidig også en opgave, som hun er godt rustet til gennem flere år at have arbejdet med netop omstilling af traditionsrige modevirksomheder til den digitale tidsalder. Pressefoto
Annonce

Har det altid været din ambition at blive leder?

Nej, det har det ikke direkte. Men jeg har læst ledelse og organisationsteori, og jeg er den klassiske type på en leder.

Jeg er for eksempel både den ældste i søskendeflokken og en hestepige, hvilket begge er klassiske ledelsestegn. Derudover har det altid faldet mig naturligt at tage rollen som leder på mig, uanset om jeg var det på papiret eller ej.

Men jeg leder altid med en fælles teamånd. For vi er sammen om det her, så det er ikke mig, der bestemmer.

Og noget af det, jeg har været mest stolt af, udover at være med til at bygge brands og værdier, der betyder noget op, er de dygtige og empatiske ledere, jeg har været med til at bane vejen for, som der i dag selv er med til at skabe nye dygtige og empatiske ledere. For jeg tror, at ledelse betyder mere, end de fleste tror.

For har man dygtig leder, så blomster man også selv, og blomstrer man på arbejdet, så blomstrer man også hjemme hos familien. Så det at få mennesker til at vokse og gro frem for det modsatte, er med til at gøre vores samfund smukkere.

Annonce

Hvordan opfatter du dig selv som leder?

Jeg er der for at sørge for, at alle har det godt, og for at de kan udføre deres job. Jeg går selvfølgelig forrest, og jeg har det ultimative ansvar. Men jeg er ikke en enkeltmandsvirksomhed, så mit job er at skabe rammerne, der gør det muligt for medarbejderne at gøre deres job bedst muligt.

Annonce

Hvad ser du som fordelene ved at være en ung leder?

Jeg har mange år endnu, ha ha ha. Ej, jeg har aldrig tænkt på alder på den måde, hverken som en hæmsko eller som en egentlig fordel. For jeg har haft ledere over 60 år med ligeså meget energi og indsigt i det digitale som unge, så jeg kan ikke se, at alder på den måde gør en forskel.

Det handler mere om, hvilken person du er, og de resultater, du skaber. Alder kan måske betyde mere erfaring, som gør, at man bedre kan håndtere kriser, fordi man møder ting, man har prøvet før. Men på den anden side lever vi i en tid, hvor der alligevel hele tiden opstår ting, som ingen har prøvet før. Det tror jeg, at vi alle kan skrive under på her i corona-krisen.

Annonce

Hvad ser du omvendt som udfordringerne ved det?

Du skal tidligt lære at have brede skuldre. Du er nemlig ligeværdig med dit team, men ikke ligebyrdig. Du bærer byrden. Ellers er ingen, hvis du gør dit job godt. Det er resultaterne, der tæller.

Annonce

Hvad er dit råd til andre, der har ambitioner om at sidde i dit sted?

Ledelse handler ikke om dig selv, det handler om andre. Så man skal virkelig være klar til at tage det ansvar, der følger med. Det er lidt ligesom at være mor. Man er både forsørger og beskytter, og så viser man vejen.

Du bestemmer, men du får aldrig nogen til at gøre noget, ved at sige de skal.

Derfor skal du vise vejen og inspirere, og hvis dine ansatte – eller børn – ikke gør det, du havde tænkt dig, hvis de ikke rydder op eller bliver syge, så er det dig, der står med ansvaret i sidste ende. Så det er altid dig, der har det hårdeste job. Men også det mest givende - det tror jeg, at alle mødre, såvel som ledere, kan skrive under på.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce