Annonce
Østjylland

Direktør stopper på Gammel Estrup: Både sjæl og krop har været i aktivitet på herregårdsmuseet

Museumsdirektør Britta Andersen bebuder sin afgang. Hun har, som hun selv siger, altid haft både sjæl og krop med på arbejde. Arkivfoto: Annelene Petersen
Museumsdirektør Britta Andersen bebuder sin afgang fra direktørstillingen i god tid.

I særdeles god tid har museumsdirektør Britta Andersen meddelt, at hun ønsker at fratræde sin stilling ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum til maj næste år.

Britta Andersen har stået i spidsen for museet i 22 år og siger selv, at hun altid har haft både sjæl og krop med på arbejde. Beslutningen om at stoppe har da heller ikke været nem, men, som Britta Andersen selv siger, vil hun hellere selv vælge tidspunktet.

- Hellere end at andre på et tidspunkt siger, at nu har du været her længe nok, moster, lyder det med smil i stemmen.

Annonce

Britta Andersen understreger, at hun altid har haft det synspunkt, at man ikke skal stå i vejen for de unge, der gerne vil til. Selv fyldte hun 60 år 4. september i år.

Tidspunktet for at sige farvel finder Britta Andersen velvalgt:

-  Vi har gang i sindssygt meget, siger hun og kan blandt en del andet fortælle, at museet netop har fået halvanden million kroner til et forskningsprojekt om tjenestefolkene på herregårdene.

Med vanlig entusiasme beskriver Britta Andersen, hvordan herregårdene i tidligere tid ofte var områdets største arbejdspladser. Og tilmed meget attraktive steder at arbejde.

Hellere end at andre på et tidspunkt siger, at nu har du været her længe nok, moster.

Britta Andersen, museumsdirektør, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

- Her var der mange piger og mange karle, og derfor var mulighederne for at finde en ægtefælle større, end når der på en gård kun var én pige og én karl. Kærlighedsmarkedet var simpelthen bedre, konstaterer Britta Andersen med en understregning af, at en herregård var meget andet og mere end det givne herskab.

Meddelelsen om millionbevillingen er i øvrigt så ny, at museet endnu ikke har fortalt om den.

Attraktiv stilling

Britta Andersen er personligt et beskedent menneske, men hun tøver ikke med at sige, at det bestemt ikke er en synkende skude, hun forlader om et halvt år.

- Nu er der god tid til at finde den rigtige afløser, og jeg er glad for, at bestyrelsen i Anna von Lowzow har en handlekraftig person med et stort netværk, siger Britta Andersen, der selv betegner stillingen som attraktiv.

I forbindelse med 60-års fødselsdagen bragte vi en portrætartikel, hvori Britta Andersens karriereforløb blev beskrevet fra opvæksten på en fynsk gård over posten som projektleder for Europæisk Middelalderfestival i Horsens og en tid som undervisningsassistent ved Aarhus Universitet  til direktørstillingen på Gammel Estrup. Britta Andersen er oprindelig uddannet som cand.mag. i kunsthistorie og middelalderarkæologi fra Aarhus Universitet.

Privatlivet deles i huset i Kristrup med Jørgen Smidt-Jensen, der som tidligere omtalt også siger farvel til sin stilling som museumschef ved Museum Østjylland. Der er fire børn i ægteskabet og nu er også fire børnebørn kommet til.

Britta Andersen har endnu ikke gjort sig tanker om, hvad en kraftigt forøget fritid skal bruges til. Men naturen, teaterbesøg, musik og rejser er foretrukne hobbies.

Annonce
Randers For abonnenter

Få det fulde overblik: Sådan er knap 250 millioner lønkompensationskroner blevet fordelt mellem 556 virksomheder i Randers

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Først var der én, så to og nu falder de på stribe: Coronasmitten har fået has på mindst otte politikere i Randers

Randers FC For abonnenter

Venter der et salg eller 100 kampe mere for Vito i lyseblå? - Det er rent win-win, ligegyldigt hvad der sker

Norddjurs

Ø søger sygeplejerske: - Det er et fantastisk job, og vi kører ud til patienterne på en ATV

Randers

Villa stod i lys lue: - Bygningen er overtændt, og det brænder voldsomt derude

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Chefredaktøren mener For abonnenter

Et julebad er ingen selvfølge: Fattig behandling af syge og svage i Randers

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Randers

Frank Nørgaard langer ud efter sin egen afdeling: Der er ingen undskyldning for dårlig snerydning

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Østjylland

Udbyhøj Kabelfærge bliver slæbt hjem fra Fyn i weekenden: Den er klar på Randers Fjord mandag eftermiddag

Randers For abonnenter

Politiker kritiserer byrådskolleger for at sige nej til dagligt bad til ældre og udsatte borgere: Flertallet løber fra ansvaret og lader de ansatte stå med udfordringerne

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Annonce