Annonce
Randers

Disse topchefer har forladt Randers Kommune inden for de senere år: Derfor forlod de deres job

Fotokollage af en gruppe af de forhenværende topchefer. Foto: Anne Myrup, Annelene Petersen, Morten Pape og Lars Rasborg.
Tirsdag aften valgte politikerne i Randers Kommune at vise det røde kort til direktøren for børn- og skoleforvaltningen, Michael Maaløe. Direktøren er blot en af flere topchefer, der har forladt Randers Kommune inden for de senere år. Her følger forklaringen på enden på samarbejderne.

Randers: En række topchefer har de senere år forladt Randers Kommune, enten af egen fri vilje eller efter såkaldt gensidig aftale. Tirsdag blev direktøren for børn- og skoleforvaltningen, Michael Maaløe, decideret fyret af politikerne i det magtfulde økonomiudvalg.

Den rapport, som byrådet havde bestilt i januar, lå nu klar på tryk, og konklusionerne gjorde så stort indtryk på politikerne, at det var nødvendigt at afbryde samarbejdet med den omstridte direktør.

- Vi må konstatere, at det billede rapporten tegner af ledelsesstil ikke stemmer overens med kerneværdierne i forvaltningen af Randers Kommune. Det handler vi på, lød det blandt andet fra borgmester Torben Hansen (S).

Annonce

Herunder følger en række af de afsluttede samarbejder med topchefer, som Randers Kommune har været involveret inden for den seneste årrække.

Michael Maaløe

Michael Maaløe nåede at være ansat i Randers Kommune i fire et halvt år.. Foto: Anne Myrup Pedersen

Et enigt økonomiudvalg i Randers Kommune besluttede på sit møde tirsdag aften at skrive en fyreseddel til den hårdt kritiserede direktør i børn- og skoleforvaltningen, Michael Maaløe.

Fyringen faldt efter lang tids kritik af direktørens måde at forvalte sin stilling på og på baggrund af den undersøgelse, som byrådet vedtog på sit møde 31. januar i år, og som blev offentliggjort onsdag.

Undersøgelsens formål var at kortlægge arbejdsmiljø og trivsel i børn- og skoleforvaltningen i Randers Kommune. Et af tre temaer i undersøgelsen var at undersøge den kritiserede direktørs betydning for arbejdsmiljø og trivsel.

Af undersøgelsen fremgik det, at direktørens adfærd og ledelsesstil var en forværrende faktor med arbejdsmæssige og personlige konsekvenser.

Allerede sidste forår lænede Michael Maaløe sig op ad en fyring, men flertal i byrådet nedstemte på et lukket møde forslaget, der var stillet af Beboerlistens Bjarne Overmark.

I stedet måtte direktøren til en kammeratlig samtale med borgmesteren og kommunaldirektøren, hvor der blev krævet klare forbedringer, som det ikke lykkedes at opfylde tilfredsstillende på den lange bane.

Michael Maaløe kom til Randers Kommune 1. oktober 2017 fra en stilling som direktør i Vejen Kommune med ansvar for dagtilbud, og skole, sundhed og familie.

Ann Hermansen

Ann Hermansen er netop tiltrådt som direktør for social- og omsorgsområdet i Hedensted Kommune. Foto: Annelene Petersen

Den sidste dag i marts meddelte familiechef i Randers Kommune, Ann Hermansen, at hun kvittede sit job til fordel for en chefstilling i Hedensted Kommune.

1. maj skulle hun tiltræde jobbet som ny direktør for social- og omsorgsområdet.

Navnet Ann Hermansen blev kendt af mange randrusianere, efter at hun og veninden Louise Brown 7. oktober sidste år proklamerede på Facebook, at de var på vej til mandestrip.

Seancen, veninderne skulle overvære, var i virkeligheden ikke mandestrip, men et standup-show i Grenaa.

Det fik ikke desto mindre byrådsmedlem for Beboerlisten, Bjarne Overmark, til at kalde opslaget for upassende, og at familiechefen havde et problem med sin dømmekraft.

Ann Hermansen gik, mod sædvane for en embedsperson, til modangreb i offentligheden og gav udtryk for, at hun følte sig forfulgt og chikaneret. Samtidig betegnede hun Bjarne Overmarks metoder som magtmisbrug.

Hun har ikke villet kommentere på, om sagen var medvirkende til hendes afsked.

Ann Hermansen nåede at være familiechef i syv år. I sin afsked skrev hun blandt andet på LinkedIn: "Jeg har elsket at arbejde i Randers. Det meste af tiden, i hvert fald;)"

Erik Mouritsen

Erik Mouritsen nåede at være konstitueret kommunaldirektør ad tre omgange. Arkivfoto: Lars Rasborg

1. februar 2021 sagde Randers Kommune farvel til vicekommunaldirektør og direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg, Erik Mouritsen, der efter 26 års tjeneste havde besluttet sig for at gå på pension.

Erik Mouritsen bestred under sin lange ansættelse en række forskellige og vidtfavnende direktørposter i kommunen. Erik Mouritsens beslutning om at gå på pension var ikke planlagt ud fra egne planer, men ud fra, at når et nyt byråd efter kommunalvalget 2021 skulle træde til, så skulle en ny direktør være på plads, sådan der ikke skete en chefudskiftning midt i en periode.

Da Mouritsen blev ansat, sad han i byrådet for Socialdemokratiet, en post han forlod, da han blev skattedirektør i Randers Kommune.

I 2008, da kommunesammenlægningen var en realitet, blev han udpeget til jobbet som direktør for Sundhed og Omsorg. Siden kom også kulturområdet til. Tre gange har Mouritsen været konstitueret som kommunaldirektør.

Hans afløser, Thomas Krarup, trådte til i Randers Kommune 1. april 2021.

Steinar Eggen Kristensen

Steinar Eggen Kristensen forlod Randers til fordel for et job som kommunaldirektør i Hedensted. Foto: Morten Pape

I december 2019 kunne Randers Kommune fortælle, at social- og arbejdsmarkedsdirektør Steinar Eggen Kristensen havde fået nyt job som kommunaldirektør i Hedensted Kommune.

I sin afskedssalut begrundede han sit jobskifte med, at der kun sjældent slås spændende stillinger som kommunaldirektør op og takkede pænt for "et godt samarbejde med mange og engagerede parter igennem syv år".

Steinar Eggen Kristensen kom til Randers fra en stilling som socialchef i Aarhus Kommune. I Randers stod han i spidsen for at skabe Jobcenter Randers Erhverv, satte strategisk retning for socialområdet herunder hjemløseområdet og bidrog til et stort løft af psykiatriområdet.

Steinar Eggen Kristensen fratrådte i slutningen af januar 2020. Hans afløser på posten, Helene Bækmark, tiltrådte først 1. november.

Vejen til ansættelse af en ny direktør var usædvanlig lang og besværlig. 16 søgte stillingen, og fire kom til samtale i marts. En femte valgte at trække sin ansøgning i stedet for at møde op til samtale, men blev kontaktet af Randers Kommune med en opfordring til at komme alligevel.

Det gjorde hun og blev derefter som den eneste sendt videre til anden og sidste runde. Hvorefter hun sprang endegyldigt fra, hvorfor kommunen måtte begynde forfra.

Britta Bjerregaard Pørksen

Britta Pørksen forlod Randers Kommune i marts 2019. Arkivfoto: Lars Rasborg

I marts 2019 kunne afdelingschefen for Plan, Byg og Veje i Randers Kommune bekræfte, at lederen af planafdelingen i Randers Kommune, Britta Bjerregaard Pørksen, var fratrådt efter gensidig aftale. Derudover havde kommunen ikke yderligere kommentarer til sagen.

- Jeg er fratrådt min stilling som leder af Plan i Randers. Det har været fem spændende og udfordrende år, hvor jeg har været med til at skabe store resultater og gøre en forskel! Randers er en fantastisk by, der altid vil have en særlig plads i mit hjerte! Nu vil jeg trække vejret ned i maven, nyde forårssolen og fundere over, hvad fremtiden mon skal bringe, skrev Britta Pørksen på netværkssitet LinkedIn.

Britta Pørksen kom til planafdelingen på Laksetorvet fra et job som byplanlægger i Viborg Kommune i 2015. Siden avancerede hun fra en stilling som sektionschef til leder af hele afdelingen.

I dag er Britta Pørksen centerchef for Plan, Byg og Vej i Rebild Kommune.

Ny planchef blev den nuværende, Lone Mossin, som kom fra en stilling som projektchef hos Østjyllands Brandvæsen.

Lene Andersen

Lene Andersen blev direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune i 2010. Arkivfoto: Rcihard Sylvestersen

10. september 2018 godkendte byrådet, at Randers Kommune og direktør for Udvikling, Miljø og Teknik, Lene Andersen, i gensidig forståelse havde aftalt at afslutte samarbejdet.

- Vi har været meget glade for samarbejdet med Lene Andersen, som har gjort en kæmpe indsats og haft blik for både visioner og detaljer. Personligt vil jeg gerne sige tak for et godt samarbejde, sagde kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Lene Andersen, uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet, kom til Randers fra en stilling som forvaltningschef og stedfortræder for kommunaldirektøren i den gamle Nørhald Kommune, hvor områderne var teknik og miljø, skat og inkasso samt økonomi.

I 2006 blev hun chef for sammenlægningssekretariatet i Ny Randers Kommune og var for 2007 til 2010 chef for byråds- og direktionssekretariatet. I december 2010 blev hun direktør for Miljø og Teknik i Randers Kommune.

1. januar 2019 tiltrådte Jens Heslop som ny direktør for Udvikling, Miljø og Teknik. Heslop kom fra en stilling som direktør for Teknik og Miljø i Horsens Kommune, hvor han siden 2016 især havde haft fokus på servicering af politiske udvalg, udvikling af havneområde og midtbystrategi samt infrastruktur.

Jesper Kousholt

Jesper Kousholt kom til Randers Kommune fra et job som skoleleder i Aarhus. Arkivfoto: Mille Gissel Laursen/Aarhus Kommune

Sidste år i december meddelte Randers Kommune, at Carsten Fredslund Andersen, formelt var blevet ansat som skolechef i Randers Kommune frem til december 2022. Siden september havde han været konstitueret skolechef og samtidig bestridt sin stilling som skoleleder på Assentoft Skole.

Samtidig kom det frem, at skolechef Jesper Kousholt fratræder sin stilling efter at have været sygemeldt i en længere periode.

”Stor tak til Jesper Kousholt for en flot indsats og ønsket om alt godt fremover", lød de opmuntrende ord fra hans overordnede i børn- og skoleforvaltningen, direktør Michael Maaløe.

Jesper Kousholt kom til Randers Kommune tilbage i 2019 fra et job som skoleleder på Strandskolen i Risskov ved Aarhus og hensigten var, at han skulle stå i spidsen for den fortsatte udvikling af skoleområdet i Randers Kommune.

Det var et enigt ansættelsesudvalg, som pegede på Jesper Kousholt ud af et meget velkvalificeret og stort ansøgerfelt.

Bag sig havde Jesper Kousholt ni års erfaring som lærer, seks år som viceskoleleder og siden 2016 som skoleleder på Strandskolen i Risskov.

Stillingen som skolechef bliver igen slået op til efteråret.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce