Annonce
Randers

Dit, mit og Vores Randers og et mylder af liv på Rådhustorvet

Mit Randers, dit Randers, ja, Vores Randers. Byen fremviste sit turistpotentiale på Rådhustorvet lørdag med liv og glade dage. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Massevis af lækre smagsprøver, fra pandekager, over snobrød til fårekyllinger og fra øl, vin og til iskaffe, trak mange til midtbyen, også selv om det begyndte at dryppe fra oven, da Vores Randers blev holdt.

Randers: I trykkende varme og med meldinger om tordenvejr og skybrud på vej mod Danmark, tog arrangementet Vores Randers med flere end 25 udstillere fat på en lørdag i midtbyen. Og der var massevis af mennesker på Rådhustorvet fra eventets start om formiddagen, hvor de mange lækre og inspirerende smagsprøver lokkede folk af huse.

Men så begyndte det at dryppe, ret vedholdende, og så tyndede det helt naturligt ud i gæsterne.

De kunne komme i nærkontakt med flere end 25 forskellige udstillere og prøve en masse aktiviteter.

To af dem, der var begejstrede over, at der var gang i midtbyen sådan en lørdag formiddag, var parret Ingelise Buhl og John Madsen.

Hun er tilflytter til byen i 2006, han er født og opvokset i Vorup.

Avisen fangede dem, da de stod med øl i glasset og chokolade i munden.

- Jeg er forlængst blevet 100 procent fra Randers. Jeg er stolt af Randers og synes, at byen kan en hel masse, det er bare synd, at der ikke gøres mere ud af det. Sådan et arrangement som det her er spændende, og der er en god legeplads til børnene. Men hvorfor er det ikke over hele Østervold? Det burde det da være, siger Ingelise Buhl, der efterlyser mere liv i almindelighed i byen og på Østervold i særdeleshed.

- Men jeg er glad for at der foregår noget her, i stedet for at det altid er i byens drikkegade, tilføjer hun.

Hun og manden cykler hver lørdag ind til byen og bruger de forskellige tilbud. Også gerne flere gange om ugen.

Annonce
Ingelise Buhl og John Madsen nød et glas øl og hyggede sig med at der skete noget i Randers Midtby lørdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Bål og opbakning

Et bål sydede hyggeligt på Rådhustorvet og Mia Mathiesen fra forretningen Friluftsland var i færd med at bage snobrød.

- Det er virkelig godt med sådan et arrangement som Vores Randers, og vi synes, at det er en god måde at blive set på. Og håber at folk går en smut forbi butikken, siger medarbejderen, der gerne bakker op, når der sker noget i byen.

- Vi vil gerne vise, at vi er en del af det, der foregår i Randers, siger hun og fortæller, at Friluftsland er blevet taget imod med åbne arme af randrusianerne.

Smagsprøverne var mange og forskelligartede. Fra iskaffe, til vin og øl. Fra pandekager, over snobrød til stegte insekter.

Sidstnævnte stod Kathrine Lauritzen og Cecilie Yde fra Randers Regnskov for. En bradepandefuld af fårekyllinger, græshopper, sendte en liflig duft ud, og skabte enorm opmærksomhed. Rigtig mange stak hovedet hen for at se, hvad der var på panden. Langt de fleste gik igen, da de så fårekyllingerne, men nogle smagte.

Yde skal ikke nyde

- Det er en rigtig god åbning til at få snakket om nogle vigtige ting, siger Kathrine Lauritzen, mens Cecilie Yde fortæller, at når de er på messer over flere dage, så er det tydeligt at se, at dem, der i første omgang væmmes ved at spise insekter, vænner sig til tanken og på anden eller tredjedagen faktisk ofte prøvesmager, siger Cecilie Yde.

- Spiser I dem selv, vil avisens udsendte vide.

- Nej, jeg er bedre til melorme. De her græshopper er simpelthen for store, siger Cecilie Yde, der altså ikke skal nyde, selv om hun har kommet godt med grillkrydderi på insekterne.

- Hun er lovligt undskyldt, lige i dag, for vi var til firmafest i går, indskyder hendes kollega loyalt.

- Kom nu, så tager jeg også en, lokker avisens udsendte.

Men nej, det var for meget for den unge dame, der nøjes med at stege fremtidens mad, for kommende generationer kan godt forberede sig på at skulle spise franskbrødsmadder med stegte regnorm og grillede biller.

Fårekyllingen smagte i øvrigt fortrinligt, lidt lige som baconchips.

Regnen tog til i løbet af lørdagen, men det tog turistchefen Anne-Mette Knattrup med et smil ogmed massevis af regslag med teksten:"I love Randers".

- Det er der jo ikke noget at gøre ved. Det er klart, at vi havde da helst set godty vejr, men heldigvis er det jo ikke koldt, men meget lunt. Og så må vi jo i stedet glæde os lidt over, at det ser ud til at turistsæsonen er kommet rigtig godt i gang, der er i alt fald positive takter, lyder det fra Anne-Mette Knattrup.

Bål og snobrød. Mia Mathiesen fra butikken Friluftsland bød på lidt udendørs-mad. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammen - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce