Annonce
Østjylland

Djurs Sommerland aflyser fyrværkeri: Ikke passende efter brand

En voldsom brand hærgede Pirate's Food Market i Djurs Sommerland torsdag aften. Når sæsonen slutter på søndag, skal der tages en beslutning om, i hvilket omfang bygningen fra 2017 skal genopføres. Foto: Annelene Petersen
I Djurs Sommerland har man reageret hurtigt ovenpå torsdagens brand, så dørene kunne slås op for sæsonens sidste tre dage. Man har dog valgt at droppe det vanlige fyrværkerishow som afslutning på sæsonen.
Annonce

Nimtofte: Lugten af brand hænger umiskendeligt i luften, så snart man træder ind gennem indgangspartiet i Djurs Sommerland.

Torsdagens brand i forlystelsesparken brød ud kort efter lukketid i restauranten Pirate’s Food Market i Piratland og efterlod en udbrændt restaurant, og den satte beredskabet på slukningsarbejde indtil en time før midnat.

Men fredag formiddag er der, udover lugten, ikke meget, der ved første øjekast signalerer brandtomt. Stilladset, der er stillet op omkring restaurantbygningen, er dækket af hvidt stof og pyntet med græskar, edderkopper og halm og næsten en så integreret del af Halloween-temaet, at man faktisk ikke bemærker, at der ligger en udbrændt restaurant inde bag ved. I hvert fald ikke før, end man løfter blikket.

Direktør Henrik B. Nielsen på bagsiden af den brændte bygning, hvor skaderne ikke er så tydelige.  Foto: Annelene Petersen

Direktør, Henrik B. Nielsen, er, trods den triste brand, glad for, at det skete uden for åbningstid, hvilket har givet en bedre mulighed for at pynte på skaderne, inden fredagens besøgende ville stå ved indgangen.

- Vi skulle selvfølgelig reagere hurtigt og tænke kreativt, men der var folk i gang fra klokken 00.30-03.30 med at skærme af og gøre klar til at tage imod gæster, siger han.

Annonce

Nysgerrige gæster

Torsdag aften kort før klokken 23 meldte forlystelsesparken ud på sin hjemmeside og på Facebook, at den var klar til at åbne fredag, og det var en udmelding, der blev taget positivt imod på Facebook. Over 800 mennesker har kommenteret opslaget, og mere end 1600 har sendt tanker i forlystelsesparkens retning,

- Det var dejligt at få noget sympati og læse kommentarerne, når man nu ikke kunne sove, siger Henrik B. Nielsen og fortæller, at man fra forlystelsesparkens side ikke ville komme med en udmelding, før man var sikker på, om der kunne holdes åbent fredag.

- Da vi fik meldingen om, at beredskabet ville være færdig med det forberedende slukningsarbejde klokken 23, så var vi klar til at melde noget ud, siger han.

Christiane Olsen Søhoel var en af de mange nysgeerige gæster, der forsøgte at få et kig over hegnet ind til den nedbrændte bygning. Foto: Annelene Petersen

Fredag formiddag er der også en jævn strøm af mennesker, der er klar til at opleve halloween-hygge, og selv om den nedbrændte bygning er forsøgt integreret så godt som muligt, er der ikke tvivl om, at parkens gæster er klar over, hvad der er sket.

Der bliver peget, kigget, snakket og taget billeder med mobilen.

Annonce

Aflyser fyrværkerishow

For Henrik B. Nielsen og Djurs Sommerland venter der nu flere opgaver.

- Først og fremmest skal vi jo have givet gæsterne en god oplevelse de sidste tre dage, siger han.


Der skal tages en beslutning om, i hvilket omfang, bygningen skal genopføres.

Henrik B. Nielsen, direktør i Djurs Sommerland


Dernæst skal det klarlægges, hvad der var skyld i branden. Politiets og beredskabets umiddelbare konklusion er, at branden er opstået i et ventilationsrør, men det skal nu undersøges nærmere.

Direktøren har intet bud på, hvor stort et beløb, skaderne løber op i, men de er dækket af forsikringen.

Årets sæson i Djurs Sommerland har budt på udfordringer. Først i form af corona og dernæst i form af en voldsom brand. Foto: Annelene Petersen

Hvor meget af bygningen, der kan bevares, og hvordan den skal se ud i fremtiden, skal der også tages stilling til, når parken søndag lukker og slukker for sæsonen.

- Der skal tages en beslutning om, i hvilket omfang, bygningen skal genopføres. Det er jo en bygning fra 2017, så planerne for den er jo forholdsvis nye, siger han.

Ovenpå den voldsomme brand har man valgt at droppe det fyrværkerishow, der plejer at være afslutning på sæsonen.

- Det er det mest passende. Det vil være være et forkert signal at sende, siger Henrik B. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce