Annonce
Østjylland

Djurs Sommerlands planer om overnattende gæster er sat på pause: Lugtgener sætter en stopper for udvidelse

En ny afgørelse fra Planklagenævnet ophæver den lokalplan fra Syddjurs Kommune, der gjorde det muligt for Djurs Sommerland at udvide parken med overnatning. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Djurs Sommerlands planer om at lave overnatning til knap 1000 overnattende gæster har mødt et bump på vejen, da Planklagenævnet har ophævet den lokalplan, der gjorde udvidelsen mulig, på grund af mulige lugtgener.

Nimtofte: Djurs Sommerland drømmer om at kunne huse 1.000 overnattende gæster fordelt på hoteller, hytter og campingpladser i en udvidelse af parkområdet, men nu planerne sat på pause efter en afgørelse fra Planklagenævnet. Det skriver TV2 Østjylland.

Selv om Syddjurs Kommune tilbage i april 2019 godkendte en ny lokalplan om en udvidelse med overnatning til Nordens største sommerland, så er den lokalplan nu blevet ophævet og ulovliggjort af Planklagenævnet.

Årsagen er en klage fra sommerlandets nabo, Brdr. Thorsens biogasanlæg, der kom en måned efter den nu ulovlige lokalplan. Brdr. Thorsen søgte i 2018 om tilladelse til at udvide svineproduktionen på ejendommen og fik en godkendelse - dog efter, at der var givet lov til sommerlandets udvidelse.

Annonce

Djurs Sommerlands planer om at udbygge med tematiserede overnatningsmuligheder i form af hytter, hotelenheder og campingpladser for omkring 1.000 gæster vil derfor overtræde reglerne for afstand i forbindelse med lugtgeneafstand, og det er derfor, at Planklagenævnet nu har ulovliggjort lokalplanen.

Den administrerende direktør i Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, tager nu ikke denne nye udvikling så tungt.

Det betyder marginalt lidt for os, det her. Det er nuancer, man er i gang med at diskutere. Havde vi været i gang med at bygge, kunne det måske være en anden sag, men der er allerede gang i at blive udarbejdet en ny plan.

Henrik B. Nielsen, administrerende direktør, Djurs Sommerland

- Det betyder marginalt lidt for os, det her. Det er nuancer, man er i gang med at diskutere. Havde vi været i gang med at bygge, kunne det måske være en anden sag, men der er allerede gang i at blive udarbejdet en ny plan, siger han til Amtsavisen.

Steffen Thorsen, der er afdelingsleder for Brdr. Thorsens Biogasanlæg, ønsker ikke at kommentere på sagen, men vil slå fast, at forholdet mellem deres virksomhed og Djurs Sommerland er - og altid har været - godt, og at de ikke er ude på at stikke en kæp i hjulet for sommerlandets planer.

- Vi har ingen kommentarer ud over, at vi begge to skal kunne være her, og vi skal have mulighed for at drive hver vores virksomhed, siger Steffen Thorsen til Randers Amtsavis.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Østjylland For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Annonce