Annonce
Randers

Djursland får cykelstier for over 40 mio. kr: Lokale jubler over udsigt til en ny cykelsti mellem Trustrup og Homå

Flemming Trillingsgaard finder det meningsløst, at man har en cykelsti mellem Grenaa og Homå, der stopper brat på vejen mellem Homå og Trustrup. Med den nye cykelsti forestiller han sig mange flere ture på cyklen ind til Grenaa fra hjemmet i Lyngby. Foto: Søren Ladefoged
Infrastrukturplanen 2035 sætter i alt 200 mio. kr. af til nye cykelstier, og her er Djursland et af de områder, der får allerflest penge ud af aftalen. Blandt andet til en cykelsti mellem Trustrup og Homå som lokalsamfundene har kæmpet for i mange år.

Trustrup: - Ej, hvor fantastisk. Det var da en glædelig nyhed!

Sådan reagerer Flemming Trillingsgaard fra Lyngby, der sammen med Trustrup udgør området 8570 sydvest for Grenaa, på nyheden om, at der sættes 22 statslige mio. kr. af til en ny cykelsti, der skal løbe mellem Tværvej og Damkærvej og forbinde byerne Trustrup og Homå.

- Det er vigtigt for os herude med Trustrup som hoved- og Letbane-by, at det er med til at binde os sammen med Grenaa. Vejen herude er så smal, at jeg ikke tør cykle på den, så en cykelsti vil give mere tryghed, forklarer Flemming Trillingsgaard og fortsætter:

Annonce

- Det er også vigtigt for de skoleelever, der bor herude, og som, når de er færdige med sjette klasse, skal ind og gå i skole i Grenaa, at de trygt kan cykle i skole.

200 mio. kr. i Cyklens År

Cykelsti-pengene kommer fra Infrastrukturplanen 2035, hvor parterne bag aftalen har afsat i alt 200 mio. kr. til cykelprojekter, oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Cykelstien mellem Trustrup og Homå har fået bevilliget 22 mio. kr, og det projekt får en stor betydning i den kamp for tilflyttere, som lokalområdet er i gang med, mener Flemming Trillingsgaard.

- Vi har et stort ønske om mere bosætning, for vi er et levedygtig lokalsamfund, men vi har brug for tilflytning for at bevare læge, skole, børnehave, vuggestue og butikkerne herude. Det er cykelstien en vigtig brik i, forklarer han.

Begejstringen deles også af Michael Frey, der er formand for borgerforeningen i Trustrup og selv bosiddende i Homå. Han har fået oplyst, at arbejdet med at etablere cykelstien vil gå i gang i foråret 2022 og ser frem til en tryggere færdsels for cyklister mellem Grenaa og Letbane-byen Trustrup.

- Den er vej er decideret livsfarlig, og jeg skulle ikke sende mine børn af sted på den. Så jeg er en rigtig glad borger og en glad formand, siger han.

Infrastrukturplanen 2035 er indgået i en bred aftale mellem regeringen og alle Folketingets partier, og Trustrup-Homå-forbindelsen er ikke det eneste Djursland-projekt blandt de i alt ni bevillige cykelinitiativer.

Der er ligeledes sat 20 mio. kr. af til en cykelsti øst for Djurs Sommerland mellem Kolstrupvej og Mogenstrupvej. De bevilligede projekter langs statsvejene er indstillet af Vejdirektoratet på baggrund af kriterier som trafiksikkerhed, sammenhæng med det øvrige cykelstinet og uheldsdata.

Hvornår de nye cykelstier på Djursland er klar til at blive taget i brug af cyklisterne er endnu ikke sikkert, men Transportministeriet oplyser i pressemeddelelsen, at det tager Vejdirektoratet et sted i mellem et og tre år at anlægge cykelstier alt efter projektets kompleksitet.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Hørt ved Amtsavisens politiske pølsevogn: Væk med de uduelige! Intet kunne være mere retfærdigt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce