Annonce
Navne

Djursland lægger ud i serie med prins Joachim

De vordende konfirmander i Grenå Kirke var mildt sagt overraskede over det uventede besøg af prins Joachim. Foto: Nordisk Film
Med Anna von Lowzow som tilrettelægger sendes seks programmer på DR K.
Annonce

Under fællestiten "Prins Joachim fortæller" sender Danmarks Radios kulturkanal, Kanal K, over seks onsdag aftener en serie, der dykker ned i danskernes historie. Serien er tilrettelagt af Anna von Lowzow, Estruplund, der til daglig arbejder som director ved Nordisk Film i Valby, og den har i høj grad prinsen som initiativtager og engageret medtilrettelægger.

Serien indledes onsdag 23. oktober. De øvrige datoer er 30. oktober, 6. november, 13. november, 20. november og 27. november, alle aftener fra klokken 20.45.

Djursland får en central rolle i de to første produktioner. Selve åbningen i udsendelsen med undertitlen "Tro" kommer til at foregå i Grenå Kirke, hvor en flok vordende konfirmander med provst Lars Seeberg som underviser mildt sagt bliver overrasket, da prins Joachim pludselig står mellem dem og synger med på en salme.

Sidst i åbningsprogrammet dukker prins Joachim op igen for at ønske konfirmanderne til lykke, da de efter deres konfirmation kommer ud af kirken.

En scene til "Tro" er optaget på herregården Rugaard. Her fortæller prinsen om heksejagt i gamle dage.

I programmet "Skolen", der sendes onsdag 6. november, er der optagelser fra Estruplund Kirke og fra Gl. Estrup Herregårdsmuseum. Her medvirker prinsen alene, fortæller Anna von Lowzow, der konstaterer, at Djursland er blevet godt tilgodeset i den nye produktion.

En koncentret prins Joachim er klar til optagelse. Foto: Nordisk Film
Annonce

Stor viden

I en information fra Nordisk Film om serien hedder det, at med sin store viden og interesse for Danmarks historie har det længe været et ønske for prins Joachim at få muligheden for at tage alle på en lille køretur ud over det sædvanlige - for hvem er vi egentlig? Og hvad er grundlæggende vores identitet som danskere?

I de seks udsendelser fortæller prins Joachim om danskernes tro, demokrati, skole, grænser, lov og symboler.

Optagelserne er foretaget både i Danmark og i udlandet, således nogle af de lande, som engang hørte under Danmark - England, Estland, Sverige, Island, Norge og Tyskland. Samt en række kolonier.

Et specielt indslag kommer i udsendelsen 27. november med undertitlen "Symboler", hvor seerne vil opleve, at prins Joachim læser nyheder op på P4 i Næstved.

Anna von Lowzow oplyser, at skolebogsforlaget Alinea har udarbejdet et digitalt undervisningsforløb over serien, så skolerne kan bruge den til på en ny måde at fortælle Dammars historie på.

- Aldrig tidligere har et medlem af et europæisk kongehus bidraget så intenst til et skoleundervisningsforløb, som det sker her, konstaterer Anna von Lowzow, der tilføjer:

- Det er en rigtig vej at gå. For det her handler ikke om, hvem prins Joachim er. Det handler derimod om, hvad han kan! For han kan være nok så kongelig, men hvis han ikke kan noget, så er det jo ligegyldigt.

Anna von Lowzow har stået for produktionen af den nye tv-serie. Arkivfoto: Lasse Olsson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce