Annonce
Randers

Djursland tættere på nedlukning - incidenstallet stiger fortsat

Djursland nærmer sig nedlukning, da de to kommuner på Jyllands næsetip begge er hårdt ramt af corona. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Randers: De to kommuner på Djursland ligger højt på listen over de kommuner, der er hårdest ramt af corona. Syddjurs ligger nummer syv, mens Norddjurs er nummer 11 på listen. Begge kommuner har et incidenstal på over 200. Når tallet over 250, betyder det nedlukning af kommunerne.

I Randers og Mariagerfjord går det den rigtige vej med smittetallene, mens der er en svag stigning i smittetallet i Favrskov Kommune.

Mandagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der på landsplan det seneste døgn er lavet 138.779 PCR-test, hvoraf 836 var positive. I alt 343.849 fik foretaget en antigen-test, også kaldet lyn- eller kviktest.

Annonce

Der er sket et enkelt dødsfald med covid-19 det seneste døgn, og antallet af indlagte er mandag 173, mod 164 søndag. Af dem ligger 29 på intensivafdelinger, og 18 patienter får hjælp af en respirator til at trække vejret.

Lokale tal

Her følger dagens tal for de fem lokale kommuner:

Først incidenstallet, som angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Derefter i parentes det faktiske antal smittede over de seneste syv dage. Sidst nævnes positivprocenten, som også er udregnet over de seneste syv dage.

Randers:  75,8 (74) mod 85 (83) søndag. Positivprocenten er 0,48 mod 0,53 søndag.

Favrskov:  43,4 (21) mod 39,3 (19) søndag. Positivprocenten er 0,22 mod 0,19 fredag, lørdag og søndag.

Norddjurs: 208,0 (77) mod 205,3 (76) søndag. Positivprocenten er 1,59 mod 1,66 søndag.

Syddjurs: 221,5 (95) mod 202,8 (87) søndag. Positivprocenten er 1,47 mod1,38 søndag.

Mariagerfjord:  86,2 (36) mod 100,6 (42) søndag. Positivprocenten er 0,62 mod 0,59 søndag.

Hos Region Midtjylland er der i øjeblikket 27 patienter indlagt på sygehusene med corona, heraf seks på intensivafdelinger.

På Regionshospitalet Randers var der mandag færre end fem indlagte med covid-19. Af hensyn til patienternes anonymitet vil regionen ikke oplyse det konkrete antal.

Annonce

Korrigerede incidenstal

Dagens testkorrigerede incidenstal er på 169,75 for Syddjurs. Dette tal er et udtryk for antal smittede pr. 100.000 borgere de sidste syv dage og justeret efter antallet af tests i kommunen. Variationer i testaktiviteten har nemlig betydning for, hvor mange tilfælde af covid-19 man finder og dermed for smitteniveauet. Den ikke-korrigerede incidens er som nævnt på 221,5 i Syddjurs Kommune.

Kommunen beder alle borgere om at overholde retningslinjerne og overveje at udsætte eller begrænse sociale arrangementer.

Kommunen har foreløbig ikke gjort brug af den mulighed for delvis nedlukning af dagtilbud, skoler og fritidstilbud, der opstår når den testkorrigerede incidens ligger mellem 100 og 250. Hvis kommunens beredskab vælger at anbefale en delvis nedlukning, vil kommunens byråd blive indkaldt med kort varsel for at træffe beslutningen.

- Vi følger naturligvis situationen tæt i vores kommunes beredskab og er dagligt i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om situationen. Indtil videre er det vurderingen, at der er godt styr på smittekæderne på kommunens skoler og ungdomsuddannelser, siger borgmester Ole Bollesen i en pressemeddelelse.

-  Det er der takket været vores lokale smitteopsporing, som reagerer hurtigt på tilfældene. Ligesom i resten af landet er der flest unge smittede, men ellers er der tale en spredt smitte i hele kommunen. Heldigvis kan vi ud fra de daglige smittetal se, at incidensen bør falde de kommende dage, efter at have været stigende. Vi er dog naturligvis klar til at gribe ind med nedlukninger, hvis styrelsen peger på det, eller hvis tallene fortsætter med at stige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce