Annonce
Norddjurs

Djurslands Bank aflyser aktionærmøde og skærer i generalforsamling efter coronavurdering: - Vi har et ansvar

PR-foto
Den kommende onsdag skulle Djurslands Bank have afholdt en festlig generalforsamling med spisning og underholdning - og dagen derpå en aktionærmiddag i Aarhus. Men den nuværende coronavirus-situation har fået bankens ledelse til at aflyse den ene og skære kraftigt ned på det andet arrangement.

Djursland: Ingen mad og ingen underholdning. Sådan lyder den nye version af årets generalforsamling i Djurslands Bank. Her samles normalt omkring 6-700 kunder og altså ikke 1000 personer, som ellers er den officielle grænse af hensyn til smitte med coronavirus.

- Efter fredagens udmelding fra regeringen og sundhedsmyndighederne har vi vurderet situationen henover weekenden. 1000 er jo kun et tal, og mange af dem, som møder op til generalforsamlingen, er plus 60 år og dermed i risikogruppen for virussen, forklarer direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Kristensen.

- Derfor har vi aflyst spisning og underholdning, og vi har også opfordret folk til selv at vurdere deres helbred, før de møder op, fortsætter han.

Men allerede før Djurslands Bank meldte den nye situation ud, var der kommet mange afbud ind. Hvor mange deltagere generalforsamlingen ender med, er svært at spå om, men direktøren formoder, at den forsimplede version får mellem 100 og 200 deltagere.

Annonce
Direktør i Djurslands Bank, Lars Møller Christensen er ked af at måtte skære ned på årets generalforsamling, men han mener ikke, det er forsvarligt at lade være med et stort antal deltagere over 60 år. Pressefoto

Uden formel betydning

Også aktionærmødet dagen derpå i Aarhus bliver påvirket. Men her har bankens ledelse valgt at aflyse fuldstændigt, da mødet i modsætning til generalforsamlingen ikke har noget formel betydning.

- Her er de fleste deltagere over 50 år, og dermed er der også mange i risikogruppen her, forklarer Lars Møller Kristensen.

- Men det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har udgifter, som ikke ender med at vække glæde hos modtagerne, forklarer direktøren.

Derfor arbejder banken i øjeblikket også på at undgå, at de dele af maden, som ikke kan aflyses, kan komme til gavn andre steder.

- Vi undersøger, om vi kan uddele noget af maden, hvor det kan gøre gavn - for eksempel i Aarhus, forklarer Lars Møller Kristensen, som håber at kunder og aktionærer vil have forståelse for aflysningen og ændringen.

- Vi synes ikke, det er forsvarligt at lade stå til med den nuværende situation, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce