Annonce
Norddjurs

Djurslands Bank indfører negative renter

Ligesom hos Jyske Bank vil også Djurslands Bank indføre negative renter på indlån. Pressefoto
- Men vi vil bestræbe os på at hjælpe vores kunder til at slippe for at betale for at have penge i banken, siger underdirektør Jesper Vernegaard.
Annonce

RANDERS: Djurslands Bank med hovedsæde i Grenaa vil fra 20. marts begynde at trække negative renter fra kunder, der har store beløb stående på deres konti, og dermed følger de i hælene på Jyske Banks strategi. I denne uge kom det frem, at Jyske Bank sænker grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter, fra et indestående på 750.000 kroner til fremover at hedde et indestående på blot 250.000 kroner og derover.

- For øjeblikket betaler banken selv negative renter, når vi deponerer penge i Nationalbanken. Det er sådan, markedet er lige nu - og ser ud til at være et godt stykke ud i fremtiden, siger Jesper Vernegaard, der er underdirektør i Djurslands Bank.

I samme åndedrag understreger han dog, at Djurslands Bank - allerede inden de negative renter bliver til virkelighed - vi forsøge at hjælpe sine kunder til at slippe for at betale for at have penge i banken.

- Vi tager kontakt til de relativt få kunder, der er tale om. Vi opererer med en beløbsgrænse på 750.000 kroner pr. CPR-nummer for kunder, som har deres NemID-konto hos os, så vores nye tiltag vil som udgangspunkt ikke ramme særligt mange. Og de, som bliver ramt, vil vi gerne hjælpe, fortæller han.

Jesper Vernegaard regner da heller ikke med, at bankens nye rentepolitik vil koste kunder.

- For det første, fordi vi går ud med vores rådgivning i god tid. Og for det andet, fordi der stort set ikke er nogen steder, vores kunder kan "flygte" hen. Langt de fleste banker opererer allerede med negative renter - eller står på spring med netop dette tiltag, ræsonnerer han.

For det første, fordi vi går ud med vores rådgivning i god tid. Og for det andet, fordi der stort set ikke er nogen steder, vores kunder kan "flygte" hen.

Jesper Vernegaard, underdirektør

Annonce

Aldrig sige aldrig

Sparekassen Kronjylland med hovedsæde i Randers afkræver ikke deres private kunder negative renter. Ikke endnu, i hvert fald.

- Vi har faktisk endnu ikke taget stilling til, om vi på et tidspunkt vil indføre negative renter for private. Vi følger udviklingen, og jeg kan ikke sige, at det aldrig kan komme på tale, siger Jan Salling, der er kommunikationschef i Sparekassen Kronjylland.

Han ved heller ikke umiddelbart, hvor stor en omkostning det er for Sparekassen Kronjylland at afstå fra negative renter.

- Men selvfølgelig koster det os noget. Vi har et stort overskud på vores indlån, og vi betaler selv som pengeinstitut negative renter for at have penge stående i Nationalbanken.

Om Sparekassen Kronjylland så henter flere private kunder ind i folden ved at afstå fra at lade private mennesker betale for at have penge på kontoen, ved han ikke.

- Vi har en konstant pæn tilgang af nye kunder, men jeg tvivler på, at det har noget at gøre med de negative renter, siger han.

Annonce

Følger udviklingen

Tilsvarende afholder Langå Sparekasse sig fra at opkræve penge af deres private kunder for at have penge stående i banken.

- Men selvfølgelig følger vi nøje med i udviklingen, og vi har endnu ikke taget nogen endegyldig beslutning om negative renter. Men vi kan jo se, at tendensen peger på, at de negative renter er på fremmarch, siger direktør for Langå Sparekasse, Ole Bonde.

Hvor meget, det koster Langå Sparekasse ikke at opkræve negative renter fra sine privatkunder, er imidlertid ikke lige sådan at gøre op.

- Hvilket også er en af grundene til, at vi ikke har besluttet noget endnu, siger bankdirektøren.

Netop fordi Langå Sparekasse endnu ikke opkræver negative renter, oplever Ole Bonde, at der er forespørgsler fra potentielt nye kunder i butikken.

- Men når vi bliver spurgt, må vi sige, at vi ikke vil love aldrig at indføre negative renter. Og hvis vi skal have nye kunder ind i Sparekassen, er vi kun interesseret i folk, der vil tage skridtet fuldt ud og blive kunder hos os. Vi har ingen interesse i bare at opbevare folks penge, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce