Annonce
Østjylland

Djurslands smukke natur er årets turistmagnet

Grenaa Strandcamping har haft et fremragende corona-år. Pressefoto
I 2020 har Djursland været mere populær end nogensinde før blandt turisterne med meget flotte besøgs- og overnatningstal til følge.
Annonce

DJURSLAND: Outdoor-turismen har fået sit folkelige gennembrud, og det nye turismesamarbejde mellem otte kommuner i Visit Aarhus har givet nye udviklingsmuligheder til turismeaktørerne i destinationen. Turismesamarbejdet mellem kommunerne Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Viborg, Skanderborg, Silkeborg og Aarhus har snart ét år på bagen, og trods Covid-19 er det nye samarbejde kommet godt fra start.

Samlet set har 2020 været et vanskeligt år for turismen præget af nedlukning og restriktioner, men destinationen har kun oplevet halvdelen af den tilbagegang, der har været på landsplan.


Vi har haft det bedste år nogensinde og en fuldt belagt sommerferie med masser af glade, danske gæster. Og mange var helt nye campinggæster, der i år havde udskiftet charterferien sydpå med en campingpladsferie i Danmark.

Michael Lip, Grenaa Strand Camping


Tendensen er, at områder med stærke naturoplevelser har klaret sig bedst, og det har givet Djursland en klar fordel. På Djursland har der i år været en fremgang i antallet af overnatninger på 9,8 procent. En stigning på over 170.000 overnatninger i forhold til sidste år.

- Vi har haft rigtig mange danske gæster i år, der har opdaget vores destinations skatte og specielt de mange unikke naturoplevelser. På grund af Covid-19 har mange danskere søgt ud i naturen og mod de udendørs attraktioner i år, og dér har Djursland med sit enestående landskab, de mange udendørs familie-attraktioner og hyggelige byer noget helt unikt at byde på,siger Pia Lange Christensen, direktør i Visit Aarhus.

Annonce

Outdoor-turisme i fremgang

Specielt de naturskønne overnatningsmuligheder rundt på hele Djursland har tiltrukket tusindvis af besøgende. Antallet af overnattende gæster på campingpladserne i Syddjurs Kommune er i år steget 10,9 procent og 8,5 procent i Norddjurs Kommune, hvilket svarer til 49.000 flere overnatninger.

- Vi har haft det bedste år nogensinde og en fuldt belagt sommerferie med masser af glade, danske gæster. Og mange var helt nye campinggæster, der i år havde udskiftet charterferien sydpå med en campingpladsferie i Danmark. Til sæsonen i år havde vi indkøbt et 24 meter langt pirat-legeskib samt nye overdækkede trampoliner. De aktiviteter var helt sikkert med til at tiltrække børnefamilier til vores plads, siger Michael Lip, ejer af Grenaa Strand Camping.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce