Annonce
Randers FC

DM-guldet er prøvet, så nu vil Thomasberg have den manglende pokaltitel: - Mulighederne er vel fifty-fifty

Der var krammere og jubel i sekunder efter torsdagens pokalsemifinale, hvor Randers FC kvalificerede sig til pokalfinalen. Chancerne i finalen mod Sønderjyske er fifty-fifty, vurderer Thomas Thomasberg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg var særligt imponeret over sit hold i anden halvleg mod AGF, hvor Randers FC kørte 1-1 hjem mod AGF. Dermed er kronjyderne i pokalfinalen. Det er cheftrænerens fjerde af slagsen. De tre foregående er endt i skuffelse.

Fodbold: Der var jubel og diskolys til den store guldmedalje på Cepheus Park, da det andet semifinaleopgør mod AGF blev fløjtet af torsdag aften. Med god grund. 1-1 sendte Randers FC i den første pokalfinale siden 2013 og den tredje i klubbens historie.

- Det er fedt. Pokalfinalen er en stor dag for alle spillere, trænere og fans. Man får muligheden for at spille om et trofæ. Det kan man ikke altid i ligaen. Der er sådan en finale jo næsten den eneste mulighed for at være med i en kamp, hvor der er sindssygt meget på spil, lød det fra en glad Thomas Thomasberg.

- Pokalturneringen betyder noget for folk i Randers, og det gør den også for mig. Jeg har været i tre finaler som spiller og træner uden at have vundet, så jeg vil rigtig gerne have titlen som pokalvinder, når jeg nu har prøvet at vinde DM-guld nogle gange (med AaB, red.), tilføjer cheftræneren.

Annonce

Modstanderen Kristi himmelfartsdag bliver Sønderjyske, de forsvarende pokalmestre, som slog FC Midtjylland ud i semifinalen.

- Mulighederne er vel fifty-fifty, men selvfølgelig bedre end hvis det havde været mod FC Midtjylland. Sønderjyske gjorde det over alt forventning i semifinalen, men vi går ind til den finale med en god chance for at vinde, siger Thomasberg.

Plan for AGF-scoring

Undervejs i første halvleg mod AGF, så det ud til, at 2-0-føringen fra første opgør ville komme gevaldigt under pres, da gæsterne  efter 24 minutter bragte sig foran. En periode af kampen, hvor kronjyderne var en anelse i tovene.

- Vi havde brugt meget tid på at snakke om, at det bliver for defensivt med og uden bold, hvis man går ind med tilgangen om bare at forsvare, men AGF fik lagt et fint tryk de første 25 minutter med en masse indlæg og dødbolde, selvom de kom som forventet, siger Randers-træneren.

Det var netop på et hjørnespark, at Patrick Mortensen stangede AGF i front.

- Det havde vi lagt en plan for. AGF smed meget energi ind i det, og så blev der lidt mere plads, da deres pres og nærkampe ikke sad helt så tæt mere efter scoringen. Vi begyndte at presse højere, og det hjalp vores forsvarsspillere. Samtidig begyndte vi at spille fin fodbold, forklarer Thomasberg og tilføjer:

- Jeg må bare tage hatten af for anden halvleg. Vi giver næsten ikke en chance væk, og der lå vel rent faktisk et mål og ventede på os. Det var fedt at se.


Jeg har været i tre finaler som spiller og træner uden at have vundet, så jeg vil rigtig gerne have titlen som pokalvinder, når jeg nu har prøvet at vinde DM-guld nogle gange.

Thomas Thomasberg, cheftræner i Randers FC


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce