Annonce
Sport

DM i cyklecross i Aarhus: Favoritsejre foran tom hovedtribune

Cyklecross er tungen lige i munden og god balance på carbonrammen. Og det havde Jonas Lindberg masser af søndag eftermiddag, men nok til at vinde DM var det dog ikke. Arkivfoto: Michael Bager
Et DM-guld er et DM-guld, men uden tilskuere er cyklecross bare ikke helt det samme.
Annonce

CYKLECROSS: Det blev en mudret omgang. Helt som det helst skal være, når der bliver fyret op under røgmaskinen og skudt af til en gang cyklecross.

Søndag blev der på Aarhus Cyklebane afviklet DM på en 2,8 kilometer lang rute indenfor som udenfor dørene til det gamle anlæg, helt uden tilskuere - de var forment adgang - så sådan rigtig cross-agtigt blev det aldrig, for publikum er bare en del af festen, når der trædes til, køen til pommes frites-boden, de opmuntrende tilråb, de kollektive gisp, når en rytter mister kontrollen rundt i svinget og klasker hagen i det fedtede underlag, er en integreret del af sporten.

Men medaljer skulle der uddeles denne eftermiddag - hos herrerne, damerne og U23-knægtene - og ja, der blev kørt om det, selvfølgelig gjorde der det, og med en yderst engageret mand i speakerboksen, en veloplagt dj, var der trods alt gang i den, mulighed for de nærmeste naboer op ad Jyllands Allé for at følge med i løjerne. På afstand.

Først var der fællesstart for landets bedste kvindelige cross-ryttere og de fremadstormende U23-talenter, hvoraf de allerbedste dog primært gør sig på mountanbike-fronten.

Damernes løb blev i aldeles suveræn stil vundet af forhåndsfavoritten Caroline Bohé, der dermed nappede sit tredje DM-guld på stribe, og det fjerde i alt i karrieren. Hun vandt foran Sofie Heby Pedersen og med Signe Koch på tredjepladsen.

Hos U23-herrerne var der på forhånd set frem til en tæt duel mellem den forsvarende mester Joshua Gudnitz og junior-europamesteren i mountainbike Oliver Vedersø Sølvhøj. Sidstnævnte havde inden løbet udtalt sig ganske selvbevidst om sine sejrschancer, og han havde set rigtigt, var hurtigste mand på den teknisk svære rute, slog Gustav Frederik Dahl i et skarpt spurtopgør, mens det "kun" blev til bronze for Gudnitz.

Rosinen i pølseenden var det stærkt besatte herre-elite-race, hvor østjyske Jonas Lindberg var udset til at bide skeer med den forsvarende mester Sebastian Fini og den tidligere juniorverdensmester Simon Andreassen.

Sidstnævnte stillede dog ikke til start, og så blev det til alle gode gange fire for Sebastian Fini, der vandt sit fjerde mesterskab i træk, og ligesom som sidste år måtte Gl. Ryes egen Jonas Lindberg nøjes med sølv. Ian Millenium tog tredjepladsen.

Oliver Friis Sørensen og Niels Anton Heilskov, begge fra Aarhus MTB, tog sig af henholdsvis femte -og sjettepladsen.

Der var fanfare, nationalsang og champagnesprøjt til medaljeceremonierne, men ingen at vinke ud til for vinderne og dem, der var lige ved og næsten. Men et flot arrangement leverede de i Aarhus. På trods af corona.

Så mon ikke, at de også får lov til at levere varen - med tilskuere - næste år?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce