Annonce
Randers

DMIs prognoser er usikre: Måske endnu en weekend med voldsomme vindstød på vej

Stormen sidste weekend væltede mange træer landet over. Her fjernes der et stort træ der væltede i Kolding. Der er risiko for at noget lignende gentager sig denne weekend. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
DMI udsendte fredag varsel om risiko for vindstød af stormstyrke i hele landet. Randers, Norddjurs, Favrskov og Mariager risikerer at blive ramt sent lørdag aften.
Annonce

Kronjylland og Djursland: Kan du huske sidste weekends stormvejr - og mandagens forhøjede vandstand? Så kan det godt være, at du oplever lidt af et dejavu i denne weekend.

Fredag udsendte DMI varsel for hele Østjylland. Der er ligesom sidste weekend risiko for vindstød af stormstyrke natten til søndag og søndag. DMI opfordrer til at holde øje med prognoserne hen over weekenden.

Ifølge DMIs egen definition har de mulige vindstød følgende effekt:

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

Når DMI varsler risiko for vindstød af stormstyrke i stedet for at varsle vindstødene med højere sikkerhed skyldes det skiftende prognoser.

- Prognoserne er ret usikre i øjeblikket. Vi er ret sikre på, at der kommer stormende kuling og vindstød af stormstyrke ved vestkysten. Det er typisk altid der, det er værst. Lige nu ser det knap så voldsomt ud længere inde i landet, men det har svinget en lille smule, fortæller vagtchef ved DMI Lars Henriksen fredag eftermiddag.

Annonce

Forhøjet vandstand?

Han forventer at kunne være mere præcis, når vi kommer tættere på lørdag aften.

- Vi er stadig lidt langt fremme i tiden i forhold til at kunne være helt præcise. Når vi nærmer os, tuner vi os typisk bedre ind, forklarer han.

Om en eventuel storm vil følges af en forhøjet vandstand som sidst er også meget usikkert.

- Lige nu har prognoserne det ikke, men jeg kan ikke udelukke, at der kommer forhøjet vandstand igen. Vinden skal bare dreje en smule fra sydvest mod vest, for at billedet ændrer sig, forklarer vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce