Annonce
Sport

Dobbelt DM venter i Arena Randers: Sultne dansere indtager gulvet

Lørdag afvikles danmarksmesterskaberne i latin på gulvet i Arena Randers, mens der søndag kæmpes om medaljer i standarddans. Arkivfoto: Axel Schütt
De Danske Danseskoler afholder den kommende weekend DM i både latin og standarddans i Arena Randers. Foreningen betegner mesterskabet som deres flagskib, og med corona in mente er der stor iver efter at komme ud på dansegulvet.

Dans: Tango, cha-cha-cha, rumba og måske endda en quickstep.

Du kender muligvis dansetrinene fra Vild med Dans, men i weekenden dyster nogle af landets bedste dansere blandt andet i de danse, når Arena Randers lægger gulv til Danmarksmesterskaberne i både latin og standarddans.

Men selvom der står en spritny multihal til rådighed, bliver stævnet afholdt i den gamle Hal 1.

Annonce

- Der har før været danset turneringer i Randers, og vi har længe haft et ønske om at holde en turnering i byen igen. Randers har også en god hal til det. Det er nemlig desværre sådan, at danske sportshaller er begyndt at få linoleumsgulv, som vi ikke kan bruge som dansegulv. Det skal være af træ, fortæller Kristian Vellejus, som er formand for Sportsdans i De Danske Danseskoler, der står for DM.

DM i latin og standarddans i Randers

De Danske Danseskoler afholder Danmarksmesterskaber i Arena Randers 21. og 22. november. Lørdag gælder det latin, mens der søndag er standarddans på programmet.

Disciplinen latin dækker over de latinamerikanske danse: samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble og jive. På det højeste niveau, superstar, bliver der kåret én samlet vinder efter alle fem danse. Men antallet af danse man skal igennem afhænger derudover også af alderen.

Disciplinen standarddans dækker over de fem danse: engelsk vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep. Her afhænger antallet af danse ligeledes af alder.

I begge discipliner skal der uddeles to Danmarksmesterskaber. Et for par i Danish Open, hvor udenlandske par også kan være med, samt et i Artistisk Solo, hvor man danser de samme danse som parrene, men gør det alene.

At der både skal afholdes DM i latin og standarddans samme weekend skyldes ene og alene coronapandemien.

- DM er vores flagskib, så det har en rigtig stor plads i kalenderen. Normalt vil vi aldrig afholde to danmarksmesterskaber samme weekend, men DM i standard blev aflyst i foråret, så nu er der god dans hele weekenden, siger Kristian Vellejus.

Tom fornemmelse

Det er dog begrænset, hvor mange tilskuere der kan overvære dansetrinene.

Coronarestriktionerne dikterer som bekendt, at der maksimalt må være 500 personer til et arrangement.

Derfor er det kun deltagerne, som har fået mulighed for at købe to billetter hver, så de kan have udvalgte venner og familie med.


Vi har kunnet mærke et fald i vores sportsgren. Vi har omkring 60-70 tilmeldte par i hver disciplin. Normalt er det over 100, så vi har mistet nogle på grund af corona.

Kristian Vellejus, formand for sportsdans i De Danske Danseskoler


Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning bliver hver dag delt i fem sektioner, hvor dans og præmieoverrækkelse i de givne årgange skal overstås, inden de næste indtager gulvet.

Håbet er, at man på den måde kan begrænse kontakten mellem tilskuere og dansere yderligere, men det koster på atmosfæren, erkender Kristian Vellejus:

- Det er en lidt mærkelig situation, at det desværre ikke er muligt med flere tilskuere. Det er en lidt tom fornemmelse. Specielt for danserne. Man ønsker sig jo, at der er så stor opbakning som muligt.

Annonce

Kæmpe behov

I stedet producerer De Danske Danseskoler et livestream fra turneringen, hvor interesserede kan købe sig adgang. Men tilskuere eller ej, de tilmeldte dansere er lykkelige for at komme på gulvet.

- Vores dansere er sultne for at komme til at danse. Specielt i de yngre rækker er det et kæmpe behov for at komme i gang, da der har været meget få turneringer siden marts.

- Vi har kunnet mærke et fald i vores sportsgren. Vi har omkring 60-70 tilmeldte par i hver disciplin (latin og standarddans, red.). Normalt er det over 100, så vi har mistet nogle på grund af corona, da folk måske ikke rigtigt er kommet i gang igen, selvom der er blevet åbnet igen, siger Kristian Vellejus.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

19-årig buspassager befølt af mand med dårlig ånde: Fortsatte på trods af gentagne bønner

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport For abonnenter

Nyt trænerteam og farvel til profiler: Purungt Randers Freja-hold forventer svingninger

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Randers For abonnenter

Tomt hus brændte kraftigt få minutter efter person blev set på overvågning: - Det er skræmmende og uhyggeligt

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Annonce