x
Annonce
Læserbrev

Dobbelt straf for corona-forbrydelser – og det haster

Læserbrev: Næsten hele Danmark står sammen i kampen mod coronavirussen. Men kun næsten. For der er mennesker, som i stedet for at yde et bidrag til alle andres kamp for at sikre danskernes liv og helbred spekulerer i at udnytte krisen til egen berigelse. Mennesker, som er klar til at begå grov kriminalitet.

Der er mennesker, der udnytter svage og sårbare ældres usikkerhed for sygdommen til at give sig ud for sundhedspersonale - og tømme beboernes ejendomme for værdier, når de er kommet inden for dørene.

Eller simpelthen tyveri af livsvigtigt udstyr og hospitalssprit fra vores hospitaler, som i forvejen har hænderne fulde af vigtige opgaver med patienter. Det er kommet så vidt, at hospitaler må hyre vagtværn for at sikre, at hospitalssprit og andre livsvigtige remedier ikke stjæles:

Søndag aften – mens læger og sygeplejersker fortæller, der mangler hospitalssprit og andet livsvigtigt sundhedsudstyr under corona-epidemien – stjæler en ung mand 27 dunke med hospitalssprit fra Aarhus Universitetshospital i Skejby, som betjener hele Østjylland.

På Regionshospitalet i Randers konstaterer man, at en beholder med hospitalssprit er tømt for sprit – og fyldt med vand. Det er så groft og kynisk at udnytte en krise, der har sat hele samfundet i nødværge, til at begå kriminalitet, som kan få både de alvorligste fysiske og psykiske omkostninger for andre mennesker. Og det skal stoppes.

Derfor foreslår vi i Venstre, at vi indfører en dobbelt straf for at udnytte en udfordrende krise til at begå kriminalitet.

Venstre stod for seks år siden i spidsen for indførelsen af dobbelt straf for rocker- og bandekriminalitet. Det var under rocker- og bandekonflikterne i landets storbyer, hvor andre menneskers liv blev bragt i fare - og det har virket.

Vi bliver nødt til at forsvare både vores sundhedsvæsen og vores syge, udsatte og ældre borgere i en krise, som den vi står i nu.

Ikke desto mindre fortæller hver dag om nye ofre for kyniske kriminelle, som hellere vil udnytte krisen til egen vinding.

Vi er nødt til at sende et klart og konsekvent signal – og få buret de kriminelle inde, så de ikke kan gentage deres kriminelle aktiviteter.

Derfor foreslår vi i Venstre, at forslaget om dobbelt straf bliver hastebehandlet, ligesom vi i Folketinget de seneste uger har hastebehandlet hjælpepakker og andre krisetiltag. Det er desværre nødvendigt – og det haster.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Sandsynligvis var der mange, der følte en vis lettelse, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften meddelte, at landets vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin kan genåbne onsdag efter påske, hvis ellers vi fortsat kan opføre os fornuftigt. Mange småbørnsfamilier har været hårdt spændt for på det seneste, og mange hjemmearbejdende forældre har brug for den arbejdsro, der følger med regeringens beslutning om at befri dem for at drive hjemmeskole og passe egne arbejdsopgaver samtidig. Det giver god mening at genåbne Danmark på den måde, regeringen har valgt, men indbygget i regeringens valg ligger også fravalg af genåbning på mange andre måder. Selv om vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin genåbner lige om lidt, vil vi fortsat leve i et samfund, der er mere lukket, end vi har oplevet det i generationer, og det vil fortsat sætte os alle på prøve. Store dele af detailleddet i dansk erhvervsliv vil fortsat være lukket i mindst en måned. De ældste elever i skolerne vil fortsat være hjemsendt og får aflyst deres afgangseksamen og overført deres årskarakter som eksamenskarakter. Danmarks grænser vil fortsat være lukkede. Sommerferien og hele sommeren vil sandsynligvis blive anderledes, end vi havde forestillet os. Der vil fortsat være forbud mod større forsamlinger - såsom folkemøder, festivaler og festuger a la den i Randers. Coronakrisen er ikke lige ved at være forbi. Om ikke før gik det måske op for mange af os, da statsministeren mandag aften forlængede forbuddet mod større forsamlinger sommeren over. Horisonten hedder ikke længere 2. påskedag - hvis vi da ellers havde håbet på det. Nu hedder den 1. september, måske. Sandsynligvis hedder den en dato, der ligger langt senere. Det bliver en lang sej kamp at komme fri af coronaens kløer, og vi får som lokalbefolkning, nation og verdenssamfund brug at stå sammen og blive ved med at følge vores nye og fornuftige leveregler i mange måneder endnu. Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Annonce