x
Annonce
Randers

Doktorparken er god medicin for børnefamilierne

Jesper Agger og Mia Berg Nielsen rutscher med Josefine på et år, men Oliver på tre forcerer bakken. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mange familier med børn lever tæt sammen 24/7, mens coronakrisen raser. På legepladsen er der mulighed for at komme af med den indestængte energi.

Randers: Hvad gør man, når hjemmets fire vægge er ved at sprænges af barnlig energi, fordi alle landets pasningsordninger holder lukket?

Går på legepladsen selvfølgelig!

I disse dage valfarter forældre og børn til byens legepladser for at tage det værste tryk og samtidig nyde solen i forårsfriske omgivelser.

Således også i Doktorparken, hvor avisen stak næsen indenfor i weekenden. Lørdag formiddag klokken 11 var der stor aktivitet på legepladsen, lige på kanten af påbuddet om, at kun ti personer må samles ad gangen.

Mia Berg Nielsen og Jesper Agger havde Oliver på tre år og Josefine på et år med i parken i en tiltrængt pause mellem børnepasning derhjemme og studier som pædagog og automationsteknolog.

Mia Berg Nielsen får i disse dage trænet sine kundskaber ud i pædagogikkens verden, for det handler om at være kreativ med ungerne i lejligheden i Nordbyen.

- Vi prøver hele tiden at finde på nogle aktiviteter. Vi tegner og leger fangeleg, fortæller Mia Berg Nielsen.

Flemming Dyhr går også hjemme i øjeblikket. Han har taget sin yngste, Eva på fire år, med i Doktorparken. Tiden går med at gynge.

- Min kone læser til teolog og er i gang med sit speciale, så jeg prøver at holde ungerne beskæftiget, siger Flemming Dyhr.

Hjemme forsøger hustruen at koncentrere sig om specialet, mens de to ældre børn på 11 og 13 enten læser lektier eller spiller Risk.

Susan Orr Macki er til daglig frisør. Lige nu er hun på barsel og passer Elias på tre måneder i barnevognen og Oskar på to år, der tonser afsted, mens mor Susan og far Neil holder øje.

Til daglig er han i dagpleje. Nu må Susan forsøge at dele sol og vind lige mellem de to små.

- Hver morgen spørger han, om vi ikke skal i dagpleje. Ellers tager han det det fint nok, men han keder sig og er mere trodsig, end han plejer at være, siger Susan Orr Macki.

Familien Orr Macki skulle have holdt barnedåb for Elias i næste måned. 37 gæster i Sejlklubben.

Men den er udskudt, så længe coronaen raser.

Husk coronaen - også når du færdes i naturen

Husk, at du skal følge myndighedernes anbefalinger - også når du færdes i naturen.

Hold afstand til andre mennesker.

Undgå at mødes i grupper. Tag hellere afsted med din nærmeste, samboende familie, partner eller på egen hånd.

Idel lykke på legepladsen i Doktorpladsen. Forældrene puster ud, mens børnene får brændt krudt af. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fodringstid i Doktorparken. Fysisk og mentalt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Eva på fire år nyder gyngeturen med farmand Flemming Dyhr. Foto: Anne Myrup Pedersen
Liv og glade dage i gyngestativet på Doktorparkens legeplads. Foto: Anne Myrup Pedersen
Store og små nyder forårets komme midt i en vanskelig tid for alle. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Annonce