Annonce
Mariagerfjord

Dom i sag om trusler mod DF-medlems restaurant: - Jeg synes, det sender et signal

Kim Christiansen ejer sammen med sin hustru Pia Adelsteen restauranten A'Porta i Mariager. Han er lettet over, at der nu er faldet dom i sagen om trusler mod restauranten i april måned. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kim Christiansen var lettet over tirsdagens dom i sagens om trusler mod hans restaurant i foråret. Samtidig roser han politiet.

Mariager: En nu 60-årig mand fra Aalborg blev tirsdag formiddag ved Retten i Aalborg idømt 30 dages betinget fængsel for den trussel, han fremsatte mod restaurant A'Porta i Mariager. Desuden er han sat under tilsyn af Kriminalforsorgen, og dommen er betinget af, at han modtager den alkoholbehandling, som forsorgen finder passende.

Restaurant A'Porta er ejet Kim Christiansen og hans hustru, som på daværende tidspunkt begge var folketingsmedlemmer for Dansk Folkeparti. Der er i sagen ikke fremkommet noget argument for truslen, men den faldt mens sagen om omfartsvejen ved Mariager kørte i medierne.

I truslen sagde den dengang 59-årige mand i telefonen, at der ville "ske noget forfærdeligt" på restauranten. Han erkendte allerede under afhøringerne, at han stod bag truslen, og han modtog også dommen tirsdag formiddag.

Kim Christiansen er glad for, at der er faldet en dom.

- Jeg synes, at det sender et signal om, at man ikke kan fremsætte trusler bare fordi, man er politisk uenige, siger han.

- Jeg syntes dog, at straffen skulle have være ubetinget, men lad det nu ligge, fortsætter han.

Kim Christensen og hans hustru har under hele forløbet følt, at Nordjyllands Politi tog truslen meget seriøst, og det har gjort dem trygge. Blandt andet blev parret stort set mandsopdækket, indtil politiet fandt frem til den nu dømte mand.

- Det var selvfølgelig dødubehageligt, men det er ikke noget, der tynger os i dag, fortæller han.

Anklager Kim K. Kristensen er tilfreds med dommen, da straffen var i overenstemmelse med hans påstand om 30 til 40 dages betinget fængsel.

- Udgangspunktet ville normalt være ubetinget fængsel, men med vilkårene om tilsyn og alkoholbehandling, rimeliggør omstændighederne en betinget straf, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammem - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce