Annonce
Sport

Domstol udsætter igen afgørelse i Vinokourov-sag

Thierry Roge/Reuters
Bestikkelsessagen mod Alexandre Vinokourov og Alexandr Kolobnev ventes nu afgjort 5. november.
Annonce

Alexandre Vinokourov og Alexandr Kolobnev må vente yderligere to uger på at få afgjort den bestikkelsessag, de er anklaget i.

Tirsdag skriver flere internationale medier - heriblandt den franske sportsavis L'Equipe - at retten i den belgiske by Liège igen har udsat domfældelsen i sagen. Denne gang til 5. november.

Det var ellers planen, at sagen ville blive afsluttet tirsdag efter at være blevet udsat to uger.

Alexandre Vinokourov, der er øverste chef for Jakob Fuglsangs hold, Astana, er sammen med Alexandr Kolobnev anklaget for aftalt spil i forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège i 2010.

I det famøse løb kørte de to tiltalte sammen ind på den sidste kilometer, hvor den dengang 36-årige Vinokourov gav sin russiske konkurrent baghjul og drønede alene over målstregen.

Men ifølge anklagen var der tale om aftalt spil. Vinokourov skal have betalt Kolobnev 150.000 euro, svarende til 1,1 millioner, for den prestigefyldte sejr.

Anklageren har krævet seks måneders fængsel og en bøde til begge.

Både Vinokourov og Kolobnev nægter sig skyldige i sagen, der første gang blev omtalt i 2011, da det schweiziske magasin L'Illustré offentliggjorde en mailudveksling mellem de to hovedpersoner.

Alexandre Vinokourov indstillede karrieren i 2012, mens Kolobnev kørte cyklen i garagen fire år senere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce