Annonce
Sport

Dortmund-træner vil undgå rovdrift på norsk komet

Michaela Rehle/Reuters

Lucien Favre overvejer, om han igen skal bænke brandvarme Erling Braut Haaland i fredagens kamp mod FC Köln.

Stortalentet Erling Braut Haaland indtog Bundesligaen med storm i lørdags, da han blev skiftet ind og debuterede med et hattrick for Borussia Dortmund, men Dortmunds cheftræner, Lucien Favre, prøver at dæmpe hypen om nordmanden.

Træneren advarer blandt andet mod at tro, at Haaland er klar til at spille fuld tid i alle storklubbens kampe, fordi nordmanden stadig slås med efterveerne af en skade.

Derfor kan Favre ikke love den varme angriber en startplads i fredagens lokalopgør mod FC Köln.

- Han gør det godt til træning, og han giver sig fuldt ud, og han vil vinde. Men han trænede ikke fra 10. december og frem, og han gik glip af fire en halv dag af vores træningslejr.

- Han er kun 19 år. Han skal stadigvæk arbejde med sin grundform, det må vi ikke glemme, siger Lucien farve på et pressemøde ifølge AFP.

Inden overgangen til Dortmund ved årsskiftet havde Haaland scoret 28 mål i 22 kampe i denne sæson for østrigske RB Salzburg. Han brillerede blandt andet med otte mål i Champions League-gruppespillet.

Fredag er det op til FC Köln at få teenageren ned på jorden, og holdets førstemålmand, Timo Horn, er opmærksom på, at der potentielt venter et møde med en særdeles farlig angriber.

- Jeg håber, at den gode historie om Haaland ikke fortsætter på fredag, og at vi kan holde ham i skak. Dortmund er selvfølgelig mere end Haaland, og det er en svær opgave, der venter os, siger Timo Horn.

Før lokalbraget ligger Dortmund nummer fire i Bundesligaen og kan stadig drømme om mesterskabet, mens FC Köln ligger nummer 13 og har tre point ned til nedrykningsplayoff.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce