Annonce
Østjylland

DR-dokumentar om Tulle Krøyer får kritik af pressenævn

Tulle Krøyer får medhold i enkelte af de kritikpunkter, hun har påpeget i forhold til DR-dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager". Arkivfoto: DR Dokumentar

Pressenævnet kritiserer dele af DRs udsendelse »Løgn eller chikane i Mariager«, som blev sendt først på DR1 og siden på DR2 i februar i år.

I februar måned fik Mariager for anden gang på halvandet år masser af plads i de nationale medier.
Årsagen var en DR-dokumentar om den såkaldte »Mariager-sag«, hvor en homoseksuel familie i Mariager tilbage i oktober 2014 blev udsat for chikane. I februar 2016, da dokumentaren blev vist, var en anden borger i Mariager Carsten Anhøj sigtet på 400. døgn for at stå bag chikanen.
Dokumentaren tog fat i den offentlige halvdel af det chikanerede par, Tulle Krøyer. Ved hjælp af to kilder fra Tulles fortid, og nye oplysninger tegnede DR et billede af en kvinde, der tilsyneladende havde et lemfældigt forhold til sandheden.
Annonce

Flere klagepunkter

Efter dokumentaren gik Tulle Krøyer til Pressenævnet med flere kritikpunkter. Hun klagede blandt andet over at hendes privatliv blev krænket, over udsendelsens vinkling samt manglende kildekritik og manglende forelæggelse af oplysninger for hende.
Hun kritiserede DR for ikke at have været tilstrækkelig kritisk over for de kildeudsagn, der kom frem i udsendelsen, samt at man ikke havde givet hende mulighed for at se indholdet af udsendelsen igennem, inden den blev vist.
Pressenævnet har nu behandlet Tulle Krøyers klage, og her har man besluttet at give hende medhold i nogle kritikpunkter, mens andre kritikpunkter menes at være uberettigede.
Pressenævnet kritiserer, at DR ikke medtog Tulle Krøyers forklaring i den del af programmet, hvor en tidligere kollega sår tvivl om hendes troværdighed. Kilden fortæller, at Tulle Krøyer for knap 20 år siden forlod sin daværende arbejdsplads på grund af uoverensstemmelse med kilden og ledelsen på stedet. Tulle Krøyer bestrider selv, at det hang sådan sammen.
Annonce

Et rent online-forhold

Et andet sted i programmet beskriver en kilde sin og Tulle Krøyers relation som et kæresteforhold. Kilden beskriver også, at Tulle Krøyer udgav sig som en anden person med et andet navn og et andet liv.
Tulle Krøyer fremhæver dog i sin klage til Pressenævnet, at der alene var tale om en online-relation - ikke et kæresteforhold i den virkelige verden. Ifølge Tulle Krøyer mødtes de to kvinder aldrig.
»Pressenævnet kritiserer, at DR ikke medtog Tulle Krøyers forklaring om, at forholdet alene var online, hvor det er mere naturligt at anvende opdigtede navne,« hedder det i afgørelsen, hvor Pressenævnet også kritiserer DR »for ikke at have gengivet de to kilders historier med den præcision, som man må kunne forvente i en kritisk omtale«.
Pressenævnet kritiserer også, at Tulle Krøyers advokat - trods to henvendelser - ikke fik tilbudt at se programmet igennem inden offentliggørelsen, hvad den anden hovedperson - den sigtede i sagen - fik mulighed for.
Annonce

Havde almen interesse

Tulle Krøyer havde også klaget over en lang række andre punkter i udsendelsen, som Pressenævnet ikke kritiserede.
Pressenævnet slår blandt andet fast, at DRs vinkel, hvor der bliver stillet spørgsmål om, hvorvidt det er rimeligt, at en mand har været sigtet i mere end et år, herunder undersøgelsen af Tulle Krøyers troværdighed, havde almen interesse, ligesom det var relevant at medtage oplysningerne fra kilder, der kunne belyse dette.
Pressenævnet mener heller ikke, at der er tilstrækkelig grund til at kritisere dokumentaren for at være ensidig eller i øvrigt grund til at kritisere programmets vinkling og redigering.
Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce