Annonce
Randers

DR2 tegner nuanceret billede af Randers

Turistchef Anne-Mette Knattrup: "Danskerne griner ikke af Randers, men med os. Arkivfoto: Richard Sylvestersen.

På lørdag viser DR2 programmet "Vi elsker Randers", hvor henholdsvis en journalist og en kok tegner et mere nuanceret og retvisende billede af byen.

Annonce

RANDERS: - Jeg tror, at der er mere vold i Randers i dag, end der var i gamle dage. Men byen er ikke værre end andre store byer, siger Leif Pedersen, 75.

På lørdag vider DR2 udsendelsen "Vi elsker Randers", hvor journalist Gitte Løkkegaard og kok Søren Ejlertsen besøger byer og områder, der er gemt, glemt - eller særligt hårdt ramt af fordomme.

Det sidste må siges at være tilfældet for Randers, der har fået skudt en masse ting i skoene på de sociale medier: At unge i Randers er storforbrugere af Mokai, at der blive slået usædvanligt meget på tæven i byen, at folk går i grimt tøj og at ulovlige knallerter er en fast bestanddel af bybilledet.

Randers Amtsavis har for længst tilbagevist alle påstandene - men når først noget er blevet sagt offentligt, hænger der altid noget ved.

Det erkender Turistchef i Randers, Anne-Mette Knattrup:

- Det er det billede, der blev tegnet af Randers i efteråret. Og i stedet for at blive fornærmet og stritte imod, synes jeg, at Randers Kommune har grebet det rigtigt fornuftigt an, siger hun.

Kommunen har således forfattet sin egen hjemmeside, der spiller efter samme regler som de sider, der formidlede det usande billede af byen.

- Og jeg har nu altid kolde Mokaier i køleskabet på Turistkontoret. Hvis nu nogen skulle finde på at bede om en smagsprøve, siger Anne-Mette Knattrup.

Vi elsker Randers

I fire udsendelse kigger journalist Gitte Løkkegaard og kok Søren Ejlertsen nærmere på egne af Danmark, der for eksempel har fået et specielt image. I den første udsendelse, der bliver vist på DR2 på lørdag, besøger parret Randers.Udgangspunktet for udsendelsen er, at Randers gennem lang tid har været kendt som byen, med meget vold, ingen kultur og hvor folk drikker Mokai, kører knallert og går billigt klædt.

Udsendelsen sætter sig for at give et mere nuanceret billede af Randers og tegne et mere ægte protræt af byen og de mennesker, der bor her. Titlen på udsendelsen er blevet "Vi elsker Randers."

Annonce

Ikke al omtale er positivt

Hun er da heller ikke specielt ked af den omtale, Randers har fået det seneste halve års tid.

- Jeg køber ikke den gamle "sandhed" om, at al omtale er god omtale. Men jeg oplever, at resten af Danmark griner sammen med os. Og at det først og fremmest er hjemme i Randers, at nogle griner ad byen.

- Selvfølgelig kan jeg håbe på, at en ny tv-udsendelse om Randers vil være mere nuanceret. Vi skal ikke tegne et eventyr-billede af vores by - for som alle andre store byer er der både godt og skidt i Randers. Men jeg fokuserer naturligvis meget mere på de positive ting, vi har. Og her er der rigtig meget, at tale om. Se på regnskoven, Water and Wellness, Memphis Mansion - for ikke at tale om håndbold, fodbold og andet sport. Bare for at nævne nogle få af de succeshistorier, byen rummer, siger hun.

Alligevel skal dårlig omtale tages alvorligt.

- Negativ historier har altid en større gennemslagskraft en solskins-fortællingerne. Sådan er det bare, siger Anne-Mette Kanttrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce