Annonce
Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Rapperen Shmur blev dræbt ved Jydsk Væddeløbsbane.
Anden dagen af retssagen, hvor tre mænd er tiltalt for en mislykket hashhandel, og den ene også er tiltalt for drabet på rapperen Shmur. Torsdag skulle de to, der er anklaget for at ville sælge hash afgive forklaring.

AARHUS: Modstridende forklaringer må være overskriften på dag to af retssagen, der omhandler drabet på rapperen Shmur 22. juli sidste år ved Jydsk Væddeløbsbane.

To mænd er anklaget for at have været sælgere i en mislykket hashhandel, hvor mindst 50 kilo hash skulle have skiftet hænder. Køberen skulle have været den 42-årige, der afgav forklaring onsdag.

Kan bevisbyrden for det forhold ikke løftes, anklages de to mænd subsidiært for forsøg på røveri. I det forhold anklages de for at have forsøgt at stjæle 1,6 millioner kroner fra den 42-årige ved at true ham med knive eller skydevåben.

Annonce

De to anklagedes forklaringer stemte på ingen måde overens med hvad vi hørte på førstedagen i retten. Ifølge de to mænd i 20’erne var der ikke planlagt nogen hashhandel, men et møde hvor en mulig handel skulle aftales nærmere.

Sagen kort

  • 22. juli 2020 gik en hashhandel med 50 kilo hash helt galt.
  • Ved Jydsk Væddeløbsbane skulle hash og penge skifte hænder.
  • Handlen gik dog i vasken, og det endte i stedet med, at Aarhus-rapperen Shmur blev skudt og dræbt.
  • De tiltalte i sagen har siden været varetægtsfængslet, og er løbende blevet præsenteret for en dommer i retten.
  • På nuværende tidspunkt er de tre bagmænd bag hashhandlen alle idømt fængselsstraffe.
  • Nu mangler retssagen omkring drabet.

Derudover nægter de to mænd også at have set andre end den 42-årige mand med en pistol i hånden samt hans forklaring om nødværge.

Den 26-årige fortalte til retten, at han havde set den 42-årige mand stående med en pistol pegende i retningen mod Shmur, der forsøgte at løbe væk, hvorefter han hørte flere skud affyret i samme retning.

Kuglerne fløj om ørerne på mig

Både den 26-årige og 22-årige fortalte i retten, at nu afdøde ikke var i besiddelse af et våben. Ingen af dem havde nogensinde set ham med våben eller hørt ham tale om en pistol eller lignende.

Jeg tænkte ikke på andet et at kommer væk fra stedet. Jeg løb for mit liv, jeg følte at kuglerne fløj rundt om ørerne på mig

Den anklagede 22-årige

- Han var en kærlig person, han var slet ikke sådan en person, der gik rundt med våben og sådan noget, sagde den 22-årige, da han blev spurgt om afdøde gik med våben.

De to anklagede kunne ikke fortælle præcist, hvad der var sket på parkeringspladsen ved væddeløbsbanen. De havde begge travlt med at komme væk derfra, efter de hørte skuddene. Den 26-årige sad i sin bil under hele episoden. Den 22-årige måtte efter eget udsagn løbe for livet.

- Jeg tænkte ikke på andet et at kommer væk fra stedet. Jeg løb for mit liv, jeg følte at kuglerne fløj rundt om ørerne på mig, forklarede den 22-årige torsdag i retten.

Begge afviste den 42-åriges forsvar om nødværge. Den 26-årige bekræftede endda sin forklaring til politiet. Hvor han forklarede, at han havde set den 42-årige skyde efter den nu afdøde, da han forsøgte at løbee fra stedet.

Annonce

Erkender planlægning af hashhandel

Den 26-årige anklagede havde i retten ingen problemer med at fortælle, hvordan han havde oplevet situationen omkring hashhandlen. Han forklarede, at han var blevet kontaktet dagen i forvejen altså 21. juli 2020.

Dømte i sagen og anklagede i sagen

Dømte

45-årige Thomas Raaber blev idømt et år og ni måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashhandel.

42-årige Michael Aksel Olesen blev idømt et år og seks måneders fængsel for sin rolle som bagmand i den fejlslagne hashandel.

46-årige Mike Birkholm Bruus blev idømt to år og seks måneders fængsel for sin rolle som mellemmand og planlægger i den fejlslagne hashhandel.

Anklagede

En 42-årig mand fra København er anklaget for drabet på den 25-årige rapper. Han er også anklaget for at være køberen af hashen samt at have været med til at brænde to biler af i forlængelse af episoden på Jydsk Væddeløbsbane.

En 26-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge, der skulle være brugt til at købe hashen.

En 22-årig mand fra Aarhus er anklaget for primært at skulle være sælgeren af hashen. Subsidiært et forsøg på røveri, ved med trusler at have forsøgt at få fat i de penge der skulle være brugt til at købe hashen.

Han var blevet spurgt, om han kunne skaffe noget hash. Den forklaring passer dog dårligt sammen med den 42-åriges forklaring fra første retsmøde. Han fortalte, at hashhandlen i forvejen var udskudt to gange.

Det er dog ikke den eneste afvigelse i forhold til gårsdagens forklaring. Ifølge den 26-årige var det nemlig ikke en hashhandel, der skulle foregå på parkeringspladsen blot et møde, hvor de muligvis skulle aftale en handel.

- Der var ikke noget hash med derud. Det ville være mærkeligt, fordi vi havde slet ikke snakket om pris, mængde og kvalitet, så nej, der var ikke noget hash med ude på væddeløbsbanen, sagde den 26-årige i retten.

Den 22-årige nægter derimod at have haft noget med planlægningen af en hashhandel at gøre. Han fortalte retten, at han slet ikke bevæger sig i sådanne miljøer, og hang ud med nu afdøde på grund af en fælles interesse for musik.

Retssagen fortsætter 29. september.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce