Annonce
Randers

Drabsdømt eksrocker med ny dom: Overfaldt kronvidne i retten

Den mand, der sidste år blev dømt for at have dræbt en 30-årig mand på klos hold ved Randers Regnskov, har nu fået endnu en dom. Arkivfoto: Annelene Petersen/Henning Bagger (Scanpix)
Det har nu fået følger, at Malik Karim Ali Thorsen truede og skubbede et kronvidne i forbindelse med sidste års drabssag mod ham.

Randers: Eksrockeren Malik Karim Ali Thorsen viste stærkt aggressive tendenser undervejs i retssagen, da han sidste år stod tiltalt for drab på en 30-årig mand på en p-plads ved Randers Regnskov.

Retten i Randers endte med at idømme ham 20 års fængsel, men i denne uge har han fået endnu en dom i relation til sagen. Det skete, fordi han under drabssagens gang udsatte et vidne, der skulle afgive forklaring i sagen, for trusler og vold.

Han blev idømt fire måneders fængsel i sagen, der kørte som en tilståelsessag.

Råbte 'stikkersvin'

Overfaldet på hovedvidnet skete 6. november sidste år på et gangareal i retten i Randers, da den dengang 37-årige drabstiltalte skulle føres fra selve retssalen i forbindelse med frokost.

Uden for retssalen stødte han og hans seks uniformerede vagter på et af sagens hovedvidner, som var kommet i lidt god tid, og derfor havde sat sig til at vente i gangarealet.

Her lykkedes det ifølge anklageskrftet eksrockeren at kalde hovedvidnet for 'stikkersvin', og give vedkommende et hårdt skulderskub i brystkassen, så vidnet faldt sidelæns om på en sofa.

Historisk straf

Malik Karim Ali Thorsen er dømt for at skyde sit offer på klos hold. Offeret blev fundet sent om aftenen af tilfældige forbipasserende. Han erkendte i retten, at han stod bag det dræbende skud, men hævdede, at han handlede i lovligt nødværge, fordi han følte sig truet. Det valgte retten dog at tilsidesætte.

Han blev med dommen på 20 års fængsel idømt en historisk høj straf i en drabssag. Det var første gang, der skete domfældelse efter den skærpende bandeparagraf 81b. Paragraffen bruges blandt andet ved skyderi på åben gade og forhøjer som udgangspunkt straffen med 50 procent.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Annonce