Annonce
Randers

Drama på byggepladsen: Vægter tog fire kabeltyve på fersk gerning

Det er kun tre uger siden, at murer- og entreprenørfirmaet Poul Pedersen kontaktede Kronjyllands Vagtservice for at få hjælp til at passe på virksomhedens byggeplads i Munkdrups nye boligudstykning, Æbleplantagen. Men allerede nu har samarbejdet givet pote. Arkivfoto: Lars Rasborg
Én ville slås, mens tre andre forsøgte at stikke af, da en vægter fra Kronjyllands Vagtservice tog fire kabeltyve på fersk gerning på en byggeplads i Munkdrup. Nu er alle fire blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Randers: En vægter fra Kronjyllands Vagtservice fik hænderne fulde og måtte tilkalde assistance, da en alarm-melding sent tirsdag aften fik ham til at rykke ud til en byggeplads i Munkdrup.

Omkring klokken 22.28 dukkede der fire personer, som ikke havde noget at gøre på byggepladsen, op på Kronjyllands Vagtservices opsatte kameraer, hvorefter den nærmeste vægter satte kursen mod Munkdrup.

- Da han ankommer til byggepladsen, er de fire mænd allerede godt i gang med at klippe kabler fra to store kabeltromler i stykker. Vægteren er samtidig i telefonisk kontakt med en tililende kollega, som kan høre, at der opstår en råben og en skrigen, indtil den ene af mændene pludselig ville op at slås, fortæller direktør Ole Østergaard fra Kronjyllands Vagtservice til Amtsavisen.

Kollegaen nåede kort efter frem til byggepladsen, hvor første mand på stedet havde fået fat i én af kabeltyvene – en 43-årig mand. Han fik overleveret ansvaret for den tilbageholdte, mens den første vægter sprang ind i sin bil og satte efter de øvrige gerningsmænd, som var kørt væk i to biler.

Annonce

Jagten endte i bæk

Vagten kørte efter den ene af bilerne, som kørte meget hurtigt og uden lys på. Men kort inde i jagten mistede føreren af flugtbilen herredømmet og endte i Brusgård Møllebæk ved Stånumvej. Da vagten ville gå hen til bilen for at se, om nogen var kommet noget til, sprang en person ud ad fordøren og stak af til fods. Vagten råbte, at han skulle stoppe, hvilket han dog ikke efterkom.

Kort efter kom en hundepatrulje fra Østjyllands Politi til stedet og begyndte at gå spor efter manden. Efter at have gået knap 500 meter langs åen, over vejen og gennem mose og siv kunne hundeføreren se en skikkelse, der flygtede gennem sivene. Hundeføreren råbte vedkommende an, men skikkelsen fortsatte sit løb. Derfor blev hunden sendt af sted, hvilket fik en 34-årig mand til at stoppe op, så også han kunne blive anholdt.

Våde mus ved E45

Lidt senere - klokken 01.10 - fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der gik to personer i vejkanten ved E45 i sydgående retning mellem Sdr. Borup og Hadsten.

Patruljen, der blev sendt til stedet, kunne konstatere, at de to personer begge havde vådt tøj på og passede på signalementet på de to sidste mænd, der var stukket af fra byggepladsen. De to mænd på 28 og 38 år blev derfor også anholdt.

- Man går nu engang bare mere glad i seng, når det lykkes at udføre den opgave, man er blevet hyret til at udføre, siger Ole Østergaard fra Kronjyllands Vagtservice om nattens hændelser.

De fire anholdte, der alle er rumænske statsborgere, er som følge af sagen sigtet for at have forsøgt at stjæle et overvågningskamera og større mængder installationskabler. De blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag middag, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle dem i fire uger. Ingen af de fire kærede kendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Femårig blandt seneste dødsofre i Storbritannien

Annonce