Annonce
Randers HK

Drama sender Randers HK snublende tæt på juleand i top 8

Mai Kragballe spillede en brandkamp i Bavnehøj Arena. Playmakeren scorede 13 mål i sejren over Ajax København. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mai Kragballe leverede et sandt målshow onsdag aften, da Randers HK vandt 30-27 efter et tæt opgør mod Ajax København. Sejren betyder, at Randers HK med al sandsynlighed overvintrer i top 8.

Randers: I Randers HK løber ledelsen i kulissen for at sikre klubbens fremtidige eksistens, mens spillerne forsøger at holde liv i drømmen om slutspilsdeltagelse i foråret.

Efter tre nederlag til øvrige top 8-bejlere trådte randrusianerne solidt tilbage i vindersporet mod oprykkerne fra Horsens, som i søndags blev ofre for Randers HK’s største sejr i sæsonen.

36 scoringer. 14 mere end oprykkerne, og onsdag aften fulgte holdet op med en sejr over Ajax København.

Med 13 scoringer førte Mai Kragballe an i sejren på 30-27, der med al sandsynlighed sikrer, at Randers HK kan sætte sig til julebordet med udsigt til slutspilsdeltagelse.

Men udsigten til en plads blandt de otte bedste er selvsagt ikke meget værd, hvis klubben i den nærmeste fremtid ender med at kaste håndklædet i ringen grundet de økonomiske udfordringer.

Dertil kan man dog konstatere, at spillerne trods alt giver klubbens bagland forudsætninger for at sælge aktier og sponsorater med en salgstale om, at Randers HK-mandskabet har slutspilspotentiale. I hvert fald i perioder.

Når antallet af tekniske fejl holdes nede, som det var tilfældet efter pausen i Bavnehøj Arena. Når profilerne løfter kollektivet, som Mai Kragballe sørgede for gennem 60 minutter onsdag aften, hvor det ellers hurtigt stod klart, at Randers HK ikke skulle se frem til en ny showkamp mod en historisk miniput i dansk håndbold.

Annonce

Kampen i tal

Håndboldligaen kvinder, 12. spillerunde

Ajax København - Randers HK 27-30 (13-13)

Ajax: Anna Grundtvig 8 (3), Anne Petersen 7, Cecilie Specht 3, Stine Jørgensen 3, Simone Pedersen 2, Sofie Bardum 1, Signe Georgi 1, Louisa Mittet 1, Cecilie Woller 1.

Randers HK: Mai Kragballe 13 (5), Line Mai 5, Sabine Pedersen 3, Jamina Roberts 3, Signe Schaar 2, Josefine Dragenberg 1, Camilla Degn 1, Rikke Thorngaard 1, Celine Sivertsen 1.

Udvisninger: Ajax 1, Randers HK 4.

Dommere: Morten Albrechtsen og Mik Trustrup.

Tilskuere: 269 i Bavnehøj Arena.

Tempoet kostede fejl

Ajax København løb på alt og piskede tempo ind i opgøret, som udfordrede randrusianerne. Endnu en gang måtte de takke Mathilde Juncker for flere store redninger i første halvleg, som hun endte med en redningsprocent på 40.

Angrebsmæssigt viste Randers HK, at de også til tider magter det hurtige spil tæt på forsvaret, men på trods af to tomålsføringer undervejs før pausen, fik de ikke lov at komme længere væk.

Hjemmeholdet gik fra at være nede 8-10 til at føre 11-10 med ti minutter til pausen, og selvom både Camilla Degn, Sabine Pedersen og Katrine Larson havde store muligheder for at sikre en pausesnak i front, var det kun Line Mai Hougaard, der fik scoret i de sidste seks minutter af første halvleg, som endte uden vinder.

Begge hold insisterede på at holde højt tempo i kampen. Så højt, at de hele 15 gange tilsammen måtte sande en teknisk fejl. De spillede ganske enkelt hurtigere end evnerne rakte til, men den del blev markant bedre.

Ustyrlig Kragballe

Randers HK spillede med langt færre fejl i anden halvleg, men Mai Kragballe var den helt store oplevelse.

Hun lod sig ikke kue af hjemmeholdets skyhøje tempo, og med fem af de første seks Randers HK-scoringer efter pausen, sørgede hun nærmest egenhændigt for at holde hjemmeholdet i snor.

Playmakeren har i længere tid kæmpet med at bringe sig selv i scene som målscorer, men det fik hun løst på fornemste vis og endte på hele 13 scoringer.

Men trods Kragballe-showet hang hjemmeholdet på. I hvert fald indtil det randrusianske kollektiv lod sig inspirere af Mai Kragballe.

Playmakeren fortsatte forrest, men også Randers HK’s fløje, Sabine Pedersen på stregen og Rikke Thorngaard i bagkæden bød ind med vigtige scoringer i slutfasen, som endte i kronjysk jubelklynge.

Randers HK slutter efteråret af med en hjemmekamp på onsdag mod Herning-Ikast Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce