Annonce
Fodbold

Dramatisk afslutning sender Vorup ned - men håbet lever i Helsted

De blå fra Vorup må en tur ned i serie 1, mens håbet om forbliven i Jyllandsserien stadig lever for de grønne fra Helsted. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Sidste spillerunde bød på nedtur for Vorup, der rykker ud af Jyllandsserien. Til gengæld lever håbet i Helsted, der får en playoffkamp om forbliven i rækken.

Randers: En dramatisk sidste spillerunde i Jyllandsserie 2 endte i optur for Helsted Fremad og nedtur for Vorup FB, der må tage turen ned i serie 1.

Lørdag tabte Vorup 1-3 på udebane til topholdet VSK Aarhus, og dermed måtte Ulvehøj-mandskabet afvente de sidste kampe søndag for at kende deres skæbne.

Det endte med, at både Løgstør og Helsted Fremad overhalede Vorup, som slutter næstsidst i rækken.

Helsted Fremad kravlede til gengæld med en imponerende sejr på 3-0 ude over Aalborg Chang op på femtepladsen og skal dermed spille en playoffkamp om at blive i rækken. Den kamp spiller Helsted på lørdag på hjemmebane, og modstanderen bliver formentlig vinderen af playoffkampen i serie 1 mellem Kristrup og ASA Aarhus.

- Vi er glade og lettede over, at vi får den playoffkamp, som vi allerede inden foråret havde en tro på, at vi som minimum kunne opnå. Der er måske mange, som vil sige, at vi har spillet over evne, men jeg har hele tiden haft troen på, at vi var stærke nok til at gøre det, siger træner Kasper Christiansen, som har ført holdet op igennem rækkerne til for første gang at spille i Jyllandsserien.

Annonce

Tre kontramål

Udesejren over Aalborg blev sikret på tre kontramål.

Mathias Fransen lagde op til det første, som blev scoret af Simon Snog, og Fransen lavede selv de to sidste. Helsted førte 2-0 ved pausen og slog sejren fast i anden halvleg.

Dermed fik holdet også revancheret sig for nederlag til netop Aalborg Chang i tirsdags på hjemmebane.

- Jeg synes faktisk, at vi spillede en bedre kamp i tirsdags, selv om vi tabte. Gameplanen var den samme, men forskellen var, at vi denne gang fik scoret først. Vi stod lavt og formåede at straffe de personlige fejl, som Aalborg Chang lavede, siger Kasper Christiansen.

Skuffelse i Vorup

I Vorup er der til gengæld dømt hængemule efter et forår, hvor et hav af skader har sat sit præg på tingene.

Således også i den sidste kamp mod VSK Aarhus, hvor både Thomas Bonde og Frederik Zander måtte gå ud inden for de første 25 minutter.

Vorup kom ellers godt fra start, da Nicklas Andie bragte holdet på 1-0 efter ti minutter. Men på tre mål inden for de sidste 18 minutter vendte VSK Aarhus billedet og sikrede sig sejren på 3-1.

- På den måde kom kampen egentlig til at ligne vores forår i en nøddeskal. Det har været et skadeshelvede, men samtidig må vi også bare sige, at vi ikke har været dygtige og kyniske nok. Det er vores egen skyld, at vi det er endt, som det er gjort. Tabellen lyver aldrig, siger Vorup-træner Michael Hansen.

Men for en klub med jeres tradition og størrelse kan der vel ikke være andre mål, end at I skal rykke op igen i næste sæson?

- Det kan ikke være anderledes. Det bliver helt klart vores mål. Men det kommer ikke af sig selv. Vi kommer til at møde nogle hold, som vil gøre alt for at slå os, og vi har et stort mentalt arbejde foran os i forhold til at få noget mere fanden-i-voldskhed ind i holdet, siger Michael Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rystet borger efter faldulykke på Østervold: - Det var som at træde ud på en skøjtebane med brun sæbe over det hele

Randers For abonnenter

En kirkegårdsomlægning fjernede mors sorgsted: Nu søger hun ligesindede til at lave en mindeplade

Annonce