x
Annonce
Randers

Drengedrømme bliver til virkelighed i hotelbranchen

Drengedrømme om at tjene stort fik ham til Afrika, fodboldfascination til England, og nu har drømmen om et familieliv fået 33-årige Christian Bendixen til at slå sig ned i Randers med kort tur til arbejdet på Comwell i Aarhus. Foto: Dania
Fra Afrika og Manchester til Comwell i Aarhus. Christian Bendixens karriere inden for hotelbranchen har allerede som 33-årig ført ham vidt omkring takket være hårdt arbejde, dedikation og drengedrømme.

Randers: Puden bliver rettet. Døren holdt. Smil. God service står i centrum for alt, hvad Christian Bendixen gør i sit arbejde på Comwell i Aarhus. Som booking- og front office manager er han ansvarlig for, at gæsterne får et godt første indtryk af hotellet sammen med sine 23 medarbejdere.

Det var dog ikke her, den 33-årige randrusianer havde regnet med at være, da han som teenager skulle finde vej i uddannelsesjunglen. Men med en kombination af markedsføringsøkonom-uddannelsen, bachelor i international hospitality management og hotelbranchen er det lykkedes ham at opfylde nogle af sine drømme som barn. Såsom at bo og arbejde i Manchester i England på byens Hilton-hotel.

- Det var en drengedrøm at bo i byen med mit yndlingsfodboldhold. Jeg får lov til at møde nogle spændende mennesker via mit arbejde, men første og eneste gang jeg har været ’star stroke’ var her, da jeg mødte Alex Ferguson. Det var stort, smiler Christian Bendixen, der er glødende Manchester United-fodboldfan.

Annonce

Kort om uddannelsen til serviceøkonom

 • 2-årig videregående uddannelse
 • Har fire specialeretninger i Randers: Hotel & Restaurant, Turisme, Sport & Event samt Travelguide Management
 • Foregår online med enkelte fysiske møder i løbet af studiet
 • Fagene er fx oplevelsesdesign, forretningsudvikling, samarbejdsrelationer og servicedesign
 • Semester har en indlagt praktik på 3 måneder
 • Praksisorienteret undervisning og projekter
 • Næste studiestart er til september

Afrika-eventyr

Efter at have afleveret sin bachelor på international hospitality management på Erhvervsakademi Dania i Randers gik Christian Bendixen direkte fra praktikant og afløser til afdelingsleder på Hotel Radisson Blu i Aarhus i en alder af bare 25 år. Efter samlet fire år drev en anden drøm ham til et femstjernet luksushotel i Afrika som overordnet leder.

- Jeg var bange for at blive en del af mængden, ville gerne have en anderledes oplevelse, og ja, så drømmer alle 13-årige drenge vel om at tjene en masse penge, fortæller Christian Bendixen.

Med hørte også en luksuslejlighed med udsigt til Atlanterhavet, private vagter og mødet med præsidenter, men også oplevelsen af at tjene mindst fem gange så meget som sine medarbejdere. Det gjorde det svært at være leder på den måde, som Christian Bendixen gerne vil være det.

- Hele det sociale aspekt af arbejdslivet er vigtig for mig. Det er svært at etablere et sammenhold, når forskellen mellem mit og medarbejdernes liv er så stort, som det var. Så finder man ud af, at det er godt at være i Danmark, smiler Christian Bendixen, der søgte til England efter et halvt år i Afrika.

Work smart

I dag er mange drengedrømme testet af, og udenlandsopholdene indstillet for en tid. Christian Bendixen har nemlig for nylig købt hus i Randers-forstaden Kristrup med sin hustru Maria, der venter deres første barn til sommer. Hun har været med ham i Afrika, hvor man arbejder seks dage om ugen. Det samme var tilfældet i England, hvor ingen arbejdsuge var under 45 timer. Det gav en skæv balance i hans liv.

- Vil du ind i hotelbranchen, skal du arbejde for det. Men det er ikke timerne, der er altafgørende, og det har jeg lært i dag. Det dur ikke at være verdensmester på arbejdet og glemme at købe en liter mælk på vejen hjem. Don’t work hard, work smart, smiler han nikkende.

Om Dania

 • Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.
 • I alt udbyder Dania 25 videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration.
 • Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende.
 • Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse.
 • Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 195 fuldtidsansatte medarbejdere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce