Annonce
Østjylland

Drengerøve vil bjærge grundstødt skibsvrag: De har brug for hjælp til at finde ejeren og penge til diesel

Det her grundstødte skibsvrag lidt nord for Grenaa har ligget der siden slutningen af februar, men nogle mænd med store maskiner vil gerne fjerne skibet. Arkivfoto: Anders Tilsted
En gruppe maskinglade mænd vil gerne fjerne skibsvraget ved Grenaa med en stor traktor. Men de skal først spørge ejeren om lov og samle 5.000 kroner ind til bjærgningen.

Grenaa: Der er måske gode nyheder på vej til dem, der synes, at det grundstødte skibsvrag 30 meter ude i vandet i Ålebugten lidt nord for Grenaa skal fjernes. I hvert fald så siger en gruppe mænd i trediverne, som elsker store maskiner og har en hel del af dem, at det skib kan de da godt bjærge.

- Vi har en seriøst stor traktor. Den vil vi køre ned på stranden, sætte nogle kæder rundt om skibet og så trække det ind på land. Vi har også en lastbil, vi kan få skibet op på, og det kan komme hjem til mig at stå, fortæller en af idemændene til bjærgningen, Erik Kristensen fra Grenaa.

Han lever af at købe gamle biler og sælge dem videre, og så er han med i en gruppe fra Grenaa, som laver alle mulige former for tricks og stunts med biler og andre maskiner.

Annonce

Ejeren skal give lov

Før Erik Kristensen og de andre maskinkyndige mænd kan gå i gang, kræver det, at ejeren giver dem lov til at fjerne skibsvraget. Derfor vil han meget gerne i kontakt med personer, der ved, hvem ejeren er.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil hjælpe ejeren, og fordi vi synes, det vil være sjovt at bjærge et skib. Vi er nogle drengerøve, der ved rigtig meget om maskiner. Vi har aldrig prøvet at bjærge et skib, men det skal nok kunne lade sig gøre, fortæller Erik Kristensen.

Erik Kristensen mener, at man kan køre en stor traktor lidt ud i vandet, sætte kæder om skibet og trække det de omkring 30 meter ind på land. Foto: Anders Tilsted

Ejeren af det meget forfaldne skib gik på grund i slutningen af februar, og han fik hjælp fra redningstjenesten til at komme i land. Inden da boede han på det rundt omkring i havneområdet i Grenaa.

Man kan godt sige, at skibet er i en form for ingenmandsland. Intet tyder nemlig på, at ejeren kommer til at at fjerne det, og da skibet ikke er til fare for andre både, eller der er fare for olieudslip, kommer myndighederne ikke til at gøre noget ved skibet.

Annonce

5.000 kroner til diesel og diverse

Så hvis ikke Erik Kristensen eller andre hjælper ejeren, kan det formentlig blive liggende i mange år, indtil vand, vind og vejr selv får bugt med vraget.

- Hvis vi får fat på ejeren, og han giver os lov til at fjerne skibet, vil vi starte en indsamling. Får vi samlet 5.000 kroner ind, så gør vi det, for dieselolie er blevet rigtig dyrt, og det koster også lidt at få maskinerne frem og tilbage, konstaterer Erik Kristensen.

Udover at de maskinglade mænd først skal have lov til at fjerne skibet af ejeren, skal de også informere Kystdirektorat. Men sker det, vil der umiddelbart ikke være nogle problemer i, at de fjerner det.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce