Annonce
Randers

Drikkevand fra Verdo er ikke bare billigt – det er også rent

Eurofins analyse af drikkevandet fra Verdo afslørede ingen spor af de 326 pesticider, som selskabet var blevet bedt om at teste for. PR Foto
Verdos drikkevand er blevet testet og viser ingen spor er af de i alt 326 pesticider og nedbrydningsprodukter, som Verdo på eget initiativ har fået testet drikkevandet for.

Randers: Tørstig? Så kan du roligt drikke en tår vand fra hanen. I hvert fald hvis du er én af de 50.000 borgere eller virksomheder, der modtager drikkevand fra en af Verdos 19 vandboringer i og omkring Randers.

Det er konklusionen i en ny vandkvalitetsanalyse foretaget af det uafhængige laboratorie Eurofins på vegne af Verdo.

Eurofins fandt ingen spor af de 326 pesticider, som de var blevet bedt om at teste for.

- Jeg synes, at det er en fantastisk nyhed, siger Peter Nordahn, der er vandforsyningschef i Verdo.

Rent og billigt

Ifølge dansk lovgivning er alle vandforsyningsselskaber forpligtigede til løbende at kontrollere deres vand for i alt 40 særlige pesticider og nedbrydningsprodukter – samt sikre, at det drikkevand, som forbrugerne modtager, overholder grænseværdierne for disse stoffer. Det gør Verdo naturligvis også.

De 326 pesticider og nedbrydningsprodukter, som Verdo nu har kontrolleret drikkevandet for, er derfor langt ud over, hvad man normalt kan forvente af en drikkevandsleverandør.

- Det er vigtigt for os, at drikkevandet er rent, og vi vil gerne hele tiden være på forkant. Hver gang vi hører om et nyt pesticid, analyserer vi straks, når det er kommet på listen, siger vandforsyningschefen.

Og vandet er ikke kun rent. Det er også noget af det billigste drikkevand i Danmark.

Verdo producerer årligt 2,5 millioner kubikmeter vand fra vandboringerne i og omkring Randers.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Annonce