Annonce
Randers

Se oversvømmelserne oppefra: Gudenfloden og speedwaybane til vandscootere

Vandet har sat sit tydelige præg på området ved Fladbro Kro. Og speedwaybanen ligner mest af alt en arena for vandscootere. Foto: Annelene Petersen
Både Nørreå og Gudenå spreder sig ovenpå februars regn ud i landskabet. Se de fantastiske dronebilleder af åer der bliver til flodlandskaber.
Annonce

Kronjylland: Keld Hagen fra Kronjyllands Speedway Club er godt klar over, at der er problemer med speedwaybanen ved Fladbro, som ligger lige nabo på Nørreå.

- Hverken i sidste uge eller i weekenden kunne vi køre ad vejen derned, fortæller han om anlægget, som er forvandlet til en oval speedwaysø.

Han kan ikke huske, hvornår oversvømmelserne sidst har været så slemme. I slutningen af marts skal banen kunne godkendes, men hvis det er ikke at muligt at køre ind og sætte luftpudekanterne på, kan det ikke lade sig gøre, og så er der løb, som skal flyttes.

Og så er der hele kvaliteten af banen, når den engang tørrer ud igen. Har laget af sammenpresset grus og kalk og ler så mistet sammenhængskraften?

- Vi har før haft vandet til at skylle ind fra bagsiden. Selvom vi lagde belægningen tilbage, er det ikke blevet lige så stærkt som resten af banen, forklarer Keld Hagen.

Fladbro Kro ligger også dør om dør med Nørreå. Men den ligger på et sikkert plateau, så selvom vandet står højt, så ændrer det kun udsigten. Her skal vandet stige én meter endnu før det får betydning for kroen.

Udsigten fra Fladbro Kro har ændret sig en del som følge af regnvandet. Bemærk, at den smukke buebro af beton stadig fører over nørreåen, men nu ender midt i vandet. Foto: Annelene Petersen
Selv om vandet står højt ved Fladbro Kro, så er der ikke umiddelbart fare for kroen. Vandet skal stige yderlig en meter, inden det giver problemer. Foto: Annelene Petersen
Jernbaneoverskæringen mellem Langå og Vellev. Foto: Annelene Petersen
Vand, næsten så langt øjet rækker. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce