Annonce
Randers

Dronningborg drømmer om nyt idrætscenter til 187 millioner kroner

Dronningborghallen synger på sidste vers på grund af sætningsskader. Nu har brugerne tænkt nye tanker og præsenteret et idéoplæg til et nyt idrætcenter for politikerne. Arkivfoto: Annelene Petersen

Visionerne, ønskerne og håbene for et helt nyt idrætscenter med plads til behovet den hele familie er nu landet på politikernes bord. Dronningborghallen synger på sidste vers og har kun tre leveår tilbage, så der skal tænkes i en erstatning.

Dronningborg: Meget mere end et idrætscenter. Et anlæg, der taler til en hel bydel, hvor alle med lyst og behov for bevægelse, idræt og sundhed kan komme og som er mødestedet for det hele menneske og den hele familie.

Det er, hvad borgere fra Dronningborg ønsker sig af et nyt idrætsanlæg, når de om tre år må vinke farvel til det eksisterende idrætscenter, Dronningborghallen.

Den er dømt en snarlig død af ingeniører.

- Vi fik i 2016 at vide, at der var fem år tilbage, så turde ingeniørerne ikke garantere for bygningerne længere. Det er noget med, at forkert ventilation og forkert dræn har udvandet den sandpude, som halanlægget ligger på, og der er så kommet sætningsskader på bygningerne, siger Torben Kjeldsen, kaldet Totte, forretningsfører hos RgF.

Randers Kommune har bedt RgF, der er den største af aktørerne på stedet, om at sætte sig for bordenden og sammen med de andre foreninger, der bruger Dronningborghallen, finde ud af, hvad der kan erstatte de eksisterende bygninger.

Og det har man gjort.

Der er tænkt tanker, store tanker og visioner, håb og ønsker har fået lov at brede sig.

Nu ligger et idéoplæg til politikerne klar. Til et anlæg på 14.000 kvadratmeter og en pris, anslået til 187 millioner kroner.

Annonce

Vision for idrætscenter i Dronningborg

Dronningborg Idrætscenter skal være borgernes foretrukne mødested for bevægelse og idræt, hvor sundhed og det hele menneske er i centrum.Nuværende foreninger i Dronningborghallen:

Dronningborg Boldklub med håndbold/fodbold/løb.

Djurslands Pistolklub.

Randers Atlet Club.

Idrætsfritidsordningen Randers.

Randers gymnastiske Forening.

Dronningborghallen synger på sidste vers på grund af sætningsskader. Nu har brugerne tænkt nye tanker og præsenteret et idéoplæg til et nyt idrætcenter for politikerne. Foto: RgF

Andre og flere aktører

Ifølge Torben Kjeldsen er der taget godt imod idéoplægget, da det forleden var på udvalgsmøde i sundhed, idræt og kultur.

- Der var en positiv dialog, siger han.

Han ved dog ikke, hvad der er sagt til beløbet på de knap 200 millioner kroner, eller til størrelsen af anlægget.

Oplægget skal politisk behandles hen over foråret og sommeren.

Torben Kjeldsen håber, at alle vil kunne se, at der i oplægget er tale om meget mere end blot et idrætscenter.

- Vi har eksperimenteret med, at det også kunne tale til skoler, ungdomsskole, måske sundhedshuset, så der kan komme fysioterapeuter ud til os og have genoptræningen på anlægget. På den måde vil man også nemmere kunne tilknytte folk, når de er færdige med genoptræningen, så vil det være nemt at fortsætte, fordi man kender miljøet og lokalerne. Det sværeste er jo at komme ind over dørtræsklen, når man skal begynde at motionere, siger Torben Kjeldsen, der håber på at et nyt idræts- og bevægelseshus vil kunne tiltrække andre og flere aktører og blive brugt på alle tider af døgnet.

- Vi har også bedt brugerne om at tænke langt længere ud og se på, hvad der kunne blive brug for i fremtiden. Her har vi for eksempel arbejdet med tanken om små baner, five-a-side-baner, hvor tre gange tre, fire gange fire eller fem gange fem spillere kan spille indendørsfodbold. Noget, der måske tiltaler især seniorene, der ikke længere har luft eller fysik til de lange baner. Man kunne også lave fodbold i gåtempo for ældre fodboldspillere, siger Torben Kjeldsen.

Dronningborghallen synger på sidste vers på grund af sætningsskader. Nu har brugerne tænkt nye tanker og præsenteret et idéoplæg til et nyt idrætcenter for politikerne. Foto: RgF
Fra venstre: Peter Schøning, formand RgF, Frank Andersen, bestyrelsesmedlem RgF, Torben ?Totte? Kjeldsen, forretningsfører RgF, Jakob Harbo, håndboldformand DB,Jens Peter Johannessen, hovedformand i DB, Rasmus Svingel, Arkitekt Rumværk, Mikkel Lang Mikkelsen, arkitekt.Sidste arkitekt som ikke er med på billedet er Anders Bech Christensen fra Norbec, han er den koordinerende del af arkitekt-teamet. Foto: RgF

Bygges sammen med foreningshuset

Ideen bag centret er at skabe et mangfoldigt hus med fokus på et liv i bevægelse. Der tænkes i at bygge det sammen med foreningshuset og få RgF-hallen flytte hjem fra Østre Boulevard igen.

Målet er et udviklingsorienteret bevægelseshus, og foreningerne bag ønsker at gå forrest i udviklingen af eksisterende og nye idrætstilbud på tværs af klubber, foreninger og andre interessenter i Randers.

- I tæt samarbejde mellem foreningerne er det ambitionen med huset at skabe en bred vifte af idrætstilbud rettet mod hele familien. Vi vil gerne gøre det nemt at være aktiv, og vi vil være med til at øge antallet af borgere, der bliver fysisk aktive. Vi vil skabe en helt ny type bevægelseshus, hvor der ud over det brede idrætsudbud for eksempel eksperimenteres med en tættere kobling mellem genoptræningsforløb og den efterfølgende fastholdelse som fysisk aktiv og andre sundhedsfremmende tiltag. Samtidig ser vi huset som et mødested for en lang række netværk herunder ungdoms- og seniornetværk, siger Torben Kjeldsen.

Udover de foreninger, der allerede er tilknyttet Dronningborg i dag, ser man også gerne andre aktører være en del af huset. I dag er der en idrætsfritidsordning, og med det nye hus ønsker man også at etablere en idræts-børnehave.

- Mange har spurgt, om ikke et nyt idrætscenter i Dronningborg kommer til at konkurrere med en ny hal 4. Det mener vi ikke. Hal 4 er til store stævner, kampe, opvisninger, events og koncerter. Vores skal være et træningscenter i hverdagen, siger Torben Kjeldsen.

Hal 4 er projekteret til at koste i omegnen af 115 millioner kroner plus cirka tre millioner kroner til ekstra parkeringspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: I maj kom landet tilbage

Randers FC

Genlæs livebloggen: Drama i de døende minutter - Randers taber hjemme til Hobro

Annonce