Annonce
Debat

Dronningborg Plejehjem kan noget helt særligt ...

Læserbrev: Dronningborg Plejehjem er et lille sted, hvor alle kender hinanden, og mange beboere har en fortid sammen fra Dronningborg.

Dronningborg Plejehjem lykkes med deres aktiviteter, hvilket brugerne mener er medvirkende til at forebygge ensomhed. I omegnen af 100 borgere fra det såkaldte udedistriktet (borgere i eget hjem) benytter hver uge aktivitetscenteret på Dronningborg Plejehjem. I skrivende stund ved jeg, at der er venteliste til aktivitetscenteret, og at de borgere, som bor på plejehjemmet, ligeså er flittige brugere af centeret.

Arbejdsmiljøet på Dronningborg Plejehjem er helt unikt. Et meget lavt sygefravær og samtidig en arbejdsstyrke, hvor størstedelen af medarbejderstaben har over 20 års erfaring fra netop Dronningborg. Det er omkostningsfuldt at have medarbejdere med høj anciennitet, et dilemma, som vores kommunale tildelingsmodeller ikke tager højde for. Sætter vi pris på kvalitet og kontinuitet? Dronningborg Plejehjem huser en udegruppe på godt 40 medarbejdere, en udegruppe, der servicerer deres borgere i nærområdet. Borgere, der hurtigt kan få hjælpen, fordi udegruppen har tilhørssted i lokalområdet.

Som politiker har jeg haft mulighed for at besøge Dronningborg Plejehjem. På mig virker det i høj grad som om, at man på dette sted har valgt at prioritere livskvalitet for den ældre borger.

Og med et helt nyt boligområde omkring SporbyenScandia vil det være fantastisk, hvis vi formår at bevare vores lokale plejehjem i Dronningborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bakkegården

Læserbrev: Aktivitetsudvalget bestående af frivillige pensionister på Bakkegården holdt generalforsamling 5. februar. Dette udvalg har i mange år gjort et fantastisk arbejde, der er kommet beboerne og brugere af Bakkegården til gode. Her kan nævnes busture, fester, banko, fastelavn, Sankthans … Alt sammen i samarbejde med personalet på Bakkegården – og et fantastisk godt samarbejde. Her er et uddrag af referatet fra generalforsamlingen: Under punktet eventuelt: Formanden fortæller, at de tre medarbejdere i Aktiviteten skal flyttes til andre opgaver på andre plejecentre. I stedet får Bakkegården en 'flyvende' medarbejder i Aktiviteten. Hun skal dele sin tid mellem Vorup Plejecenter, Spentrup Plejecenter og Bakkegården. Derfor vil Aktiviteten i Bakkehuset ikke være bemandet som nu. Som konsekvens heraf vælger aktivitetsudvalget at nedlægge sig selv, idet der vil være meget mere at skulle varetage. Aktivitetsudvalget ønsker ikke at skulle udføre personaleopgaver. Aktivitetsudvalget blev først orienteret om de ændrede forhold mandag 3. februar – altså to dage inden generalforsamlingen. Ændringen er vedtaget i byrådet. I samråd med Nanna Lindhard – frivillighedskoordinator ved Randers Kommune - vælger aktivitetsudvalget at være et passivt udvalg. På den måde vil det være nemmere for et eventuelt nyt aktivitetsudvalg at få startet. Idet kassebeholdningen så vil ligge og vente. Hvis det hele lukker ned, går pengene tilbage i kommunekassen, hvor det kan være svært at grave dem frem. Det vil være 'den flyvende', der kommer til at tage initiativ til et eventuelt nyt aktivitetsudvalg. Der var stor forståelse for, at udvalget trak sig tilbage, men konsekvenserne var nemme at få øje på. Der vil blive et tomrum hos mange. Det er svært at få øje på fornuften i ovenstående. 'Bakkenyt' er udkommet en gang om måneden i mange år. Også dette er nu slut. Der bliver ikke noget at skrive om.

Randers FC

Ny cheftræner for U19-talenter efter hårdt efterår: - En målsætning er at kæmpe hårdere i modgang

Randers FC For abonnenter

Randers FC-profil indledte foråret på bænken: - Jeg er, hvor jeg skal være

Annonce