Annonce
Randers

Dronningborg: Vuggestuebørn besøger ældre på plejecenter hver tredje uge

Børn fra Tjærbyvejens vuggestue besøger ældre på Dronningborg Plejecenter hver tredje uge og altid i forbindelse med "Aktiv Mandag", hvor de ældre dyrker motion. PR-foto
Mandag 25. november besøgte børnene fra Tjærbyvejens vuggestue de ældre på Dronningborg Plejecenter til julehygge, sang og musik.
Annonce

Dronningborg: De ældre, der er mødt op i brugerhuset på Dronningborg Plejecenter, sidder afventende i rundkreds, da seks vuggestuebørn i knitrende flyverdragter og nissehuer kommer ned af gangen.

I fire måneder har plejecenteret og vuggestuen haft et samarbejde om at bringe de ældre og børnene sammen. De leger, synger og danser sammen.

- Når de ældre er sammen med børnene, får de brugt sig selv på en helt anden måde, end de plejer, og tit oplever vi, at de faktisk kan mere, når børnene er her. Det giver noget livsglæde at få besøg af de små, og det sætter også mange erindringer i gang, for eksempel de sange vi synger, siger Susanne Jensen, sosu-assistent på Dronningborg Plejecenter, i en pressemeddelelse.

Annonce

Livsbekræftende julehygge

I dag skal der julehygges. Det er nemlig sidste gang inden jul, børnene kan besøge de ældre.

- Det er så bedårende og livsbekræftende at have besøg af børnene. Det er absolut en god ting, siger Anna-Lise Breiner, der er en af de ældre, der nyder godt af børnenes selskab.

Selv om det ikke er alle de ældre, der kan danse og synge lige meget med, nyder de alligevel samværet med de juleglade børn.

- Det er bare så fedt at kunne bruge lokalsamfundet på den her måde, og man kan jo mærke, at de ældre suger det til sig, når vi kommer med børnene. Det er meget livsbekræftende at være med til, og vi er så taknemmelige for at have den mulighed, siger Malene Schmidt Schiønning, der er pædagog i Tjærbyvejens vuggestue og initiativtager til samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Annonce