Annonce
Syddjurs

Dronningen faldt for Bente Elisabeths blomster

Billedkunstner Bente Elisabeth Endresen har udstillet i ind- og udland, men kan også besøges i sit eget galleri og atelier i Vrinners efter aftale. Et af hendes malerier, et blomstermotiv, har i øvrigt fået permanent hos dronning Margrethe. Pressefoto
Farverig Mols-kunstner inviterer sommergæsterne på besøg i atelieret.

VRINNERS: Det vrimler med kunstudstillinger i sommerlandet. En af dem finder man hos billedkunstneren Bente Elisabeth Endresen, der efter aftale holder åbent i sit atelier og galleri, Art Gallery Mols.

Bente Elisabeth Endresen stammer fra Tromsø i det nordligste Norge. I Danmark har hun haft udstillinger i hele landet, blandt andet på udstillingssteder som Silkeborg Bad og Frederikshavn Kunstmuseum. Men også i lande som Norge, Island, Grønland, Færøerne, Belgien, USA og Indien, har hendes malerier været udstillet både i gallerier og med soloudstillinger.

Et af hendes malerier, et blomstermotiv, har i øvrigt fået permanent placering på en yderst fornem væg, nemlig hos dronning Margrethe. Dronningen fik et af Bente Elisabeth Endresens billeder overrakt i forbindelse med indvielsen af Nationalpark Mols Bjerge i 2009. Efterfølgende ringede dronningens kabinetssekretær til kunstneren og fortalte, at dronningen var meget glad for netop dette billede, lyder det i en pressemeddelelse.

Ud over at male er Bente Elisabeth Endresen også guide hos rejseselskabet Viktors Farmor. I mange år har hun desuden været optaget af klimaforandringerne og har blandt andet taget initiativ til et nordisk samarbejde med udstillingen "Rød Sne - når klimaet bløder" med deltagelse af billedkunstnere, musikere og videnskabsfolk fra Grønland, Færøerne, Norge, Island og Danmark.

Art Gallery Mols holder til på Vråvej 5 på Mols.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Mistillid til kommunaldirektøren efter kovending i Stjernehussagen: Han har ikke kompetencerne, viljen og forståelsen

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet i Randers FC: En spiller er uafklaret, en anden kan få lov at gå

Annonce