Annonce
Østjylland

Dronningen fylder år: Kom og fejr hende på Marselisborg Slot

Tirsdag klokken 12 bliver der mulighed for at hylde dronning Margrethe i slotshaven på Marselisborg Slot. 2014 fejrede regenten også fødselsdag i Aarhus: Arkivfoto: Kim Haugaard
Tirsdag fylder Danmarks dronning 79 år. I den anledning får publikum adgang til slotshaven og mulighed for at hylde dronningen.
Annonce

AARHUS: Selv om du nok ikke er inviteret med til selve festen, har du alligevel muligheden for at fejre dronning Margrethe, når hun tirsdag fylder 79 år.

Dronningen holder nemlig påskeferie på Marselisborg Slot, hvor fødselsdagen fejres - blandt andet med en tur på verandaen, hvorfra hun hilser på de fremmødte, der i dagens anledning har adgang til slotshaven.

Det offentlige program på fødselsdagen vil være som følger:

  • Kl. 11.20 - Publikum får adgang til Slotshaven foran og øst for Marselisborg Slot.
  • Kl. 11.45 - Den Kongelige Livgardes Musikkorps og den tiltrædende vagt marcherer fra Gardergården til slottet.
  • Kl. 12.00 - Dronningen og den kongelige familie træder frem på verandaen og fødselsdagsparaden finder sted. Det sker ved at Musikkorpset marcherer op ved siden af slottet.
I 2017 fejrede dronning Margrethe sin 77 års fødselsdag i Aarhus: Arkivfoto: Kim Haugaard
Annonce

Højtider i Aarhus

Dronningen og prins Henrik overtog Marselisborg Slot efter deres vielse - dengang som tronfølgerpar - og flyttede ind i sommeren 1968.

- Vi blev straks så glade for at være her, at vi besluttede, at vi også ville holde jul her. Det havde ingen gjort før, så vi var spændte på, hvordan det ville gå. Det var lidt køligt de første år, da vi ikke havde dobbeltruder over det hele, men så må man jo bare tage en ekstra sweater på. I de 50 år, vi har brugt slottet, er det mindre end ti jule, som vi ikke har holdt her, fortalte dronningen i et stort interview i forbindelse med Århus Stiftstidende, som avisen bragte tilbage i januar 2019.

Gennem dronningens regeringsperiode har det været en fast tradition, at både jul og påske fejres på Marselisborg Slot i Aarhus. Og da dronningens fødselsdag 16. april ofte falder i påsken, er det langt fra første gang, at århusianerne får muligheden for at fejre regenten i det østjyske.

For eksempel blev der også i 2017 vinket til og råbt hurra for dronning Margrethe. Dengang fandt flere tusinder af mennesker vej til slotshaven på Marselisborg Slot.

DMI's meteorologer lover tirsdag middag sol og fra en skyfri himmel, men temperaturen når kun op på syv grader, så det er nok en god idé at klæde sig lidt lunt på, hvis du har planer om at fejre dronningen.

Annonce

Vagtskifte

I påskedagene er der - som altid når dronningen er i Aarhus - desuden mulighed for at overvære det daglige vagtskifte.

Den Kongelige Livgardes vil marchere fra Gardergården klokken 11.50 ad Skovridervej via Carl Nielsens Vej til slottets hovedport, hvor der vil være vagtskifte klokken 12.00.

Tirsdag 23. april slutter dronning Margrethes påske på Marselisborg Slot.

Hver dag klokken 12 er der vagtskifte foran Marselisborg Slot. Arkivfoto: Jens Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Når staten ikke holder loven

Randers FC For abonnenter

Klassekasser og historisk debut: Reaktioner fra sejren i Hobro

Annonce