Annonce
Randers

Dronningen sendte brev, blyant og kop: Som tak for fødselsdagsgaven fra Randers

På grund af coronavirussen kom de to elever, Mejse Sørensen og Victor Aalestrup Kragh,  ikke til København for at møde dronningen, men i stedet fik de en hilsen fra regenten og et besøg på Randers Kommune hos borgmester Torben Hansen (S). Fra venstre: Allan, Cecilie, Heidi og Victor Aalestrup Kragh, Torben Hansen, Mejse, Johannes, Merete og Raya Sørensen. Foto: Randers kommune
To elever fra Randers blev snydt for et besøg hos regenten på grund af coronavirussen, men i stedet kom de på borgmesterbesøg og fik en hilsen og gaver fra dronning Margrethe som tak for maleriet, hun fik i fødselsdagsgave.

Randers: Der var et sjældent royalt tak til 3. klasses elever fra Randers forleden. Og noget som to lokale skoleelever formentlig aldrig vil glemme i resten af deres liv. Victor Aalestrup Kragh fra Søndermarkskolen og Mejse Sørensen fra Rismølleskolen fik en personlig hilsen fra dronningen, som tak for Randers Kommunes bidrag til dronningens fødselsdagsgave.

I torsdags var de to elever og deres familier inviteret ind på borgmesterkontoret i Randers hvor Victor Aalestrup Kragh  og Mejse Sørensen fik overrakt en særlig hilsen, som tak for fødselsdagsgaven, fra selveste dronningen. De to 3. klasses elever fik et personligt brev, en meget særlig blyant og en kop af kongeligt porcelæn i gave.

De to var oprindeligt udvalgt til at rejse til København og overrække det maleri, der blev Randers Kommunes bidrag til en samlet fødselsdagsgave fra Danmarks 98 kommuner. Men på grund af coronavirus, blev arrangementerne omkring dronningens fødselsdag aflyst, og maleriet blev sendt afsted uden Victor Aalestrup Kragh og Mejse Sørensen.

Annonce

Fint at huske på børnene

Den 16. juni skete overrækkelsen af kommunegaverne alligevel, dog kun med deltagelse af  ti børn fra fem kommuner. De to elever fra Randers  var desværre ikke med, og de modtog derfor den personlige hilsen fra dronningen i stedet.


- Det er meget fint af dronningen at huske de børn, der desværre ikke kom på københavnertur.

Torben Hansen, borgmester, Randers


- Det er meget fint af dronningen at huske de børn, der desværre ikke kom på københavnertur. Jeg er dog rigtig glad for, at jeg selv fik muligheden for at møde de to kunstnere og deres familier, og også give mit tak for deres bidrag på Randers Kommunes vegne. Samtidig er det jo de færreste, der kan prale af at være udstillet på Christiansborg, så børnene kan godt være stolte, siger borgmester Torben Hansen (S).

Annonce

Med tydelige spor af Randers

Motiverne for de 98 malerier er malet under de to temaer "Dronningen" og "Vartegn for min kommune". Kunstneren bag Randers' bidrag til gaven er Mejse Sørensen, og hun lod sig inspirere af Sven Dalsgaards skulptur "Nøglen", dronningens monogram og margueritter. Hendes maleri, og alle de andre billeder, kan ses på danske kongehus' hjemmeside, hvor de er delt op alfabetisk under kommunenavn

Billederne er der ud over til udstilling på Christiansborg Slot, hvor man kan se dem indtil 30. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC går til pause foran efter straffescoring

Annonce