Annonce
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Onsdag eftermiddag rullede et helt særligt tog ind på stationen. Og Dronning Margrethe steg af.
Annonce

Randers: Onsdag klokken 16.36 rullede en speciel togvogn ind på Randers Station, og det gav anledning til stor aktivitet. På perronen stod en del personer klar til at modtage den ankommende passagerer, Dronning Margrethe. Hvor turen gik hen fra stationen i den ventende Bentley, er uvist.

Blandt tilskuerne var Remi Carsten Lindby, der fangede den usædvanlige situation på video.

Dronning Margrethe blev kørt til Randers i en salonvogn, den femte i rækken som siden 1854 har transporteret den kongelige familie rundt på skinner i hele riget.

Den nuværende salonvogn var en gave til H.M. Dronningen fra DSB, da Hendes Majestæt fyldte 60 år i 2000. Salonvognen stod klar året efter, og siden har den 26,4 meter lange togvogn været brugt, når Dronningen rejser med tog i Danmark.

Den 50 tons tunge salonvogn er malet i en særlig rødbrun farve, der kaldes H.M. marron (Hendes Majestæts marron). Derudover er der installeret et strømforsyningsanlæg, så den kan køre i hele Europa, og så har den en tophastighed på 200 km/t. Indvendigt er salonvognen indrettet med kirsebærfinér på alle vægge og dansk design og kunst.

Her sætter dronningen sig ind i den Bentley, der holdt klar til at fragte hende videre fra stationen. Foto: Remi Carsten Lindby
Dronning Margrethe ankom onsdag eftermiddag til Randers i sit eget private tog. Foto: Kristoffer Pouls
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce